Dickhoff: ‘We hebben het kampioenschap gepast gevierd’

Hoewel de heren van Hdm al enkele weken zeker waren van play-offs werd pas op de laatste speeldag de eerste plek veilig gesteld. De Haagse formatie won met 6-1 van Union en hield de voorsprong op de nummer twee, Voordaan, in stand. Het kampioenschap werd daarna met mate gevierd, vertelt aanvoerder Koen Dickhoff.

Hdm OVK Daan Rhijsnburger

“Met het oog op de dodenherdenking om acht uur en natuurlijk ook de play-offs die aankomend weekend al van start gaan hebben we het gepast gevierd,” legt de captain uit. Bij aanvang van het seizoen zette Dickhoff en zijn teamgenoten, waaronder zijn broers Thomas en Mark, de doelstelling voorzichtig op een plek bij de top vier. Het duurde echter niet lang voordat deze werd aangescherpt. “Als je na vijf weken bovenaan staat dan ga je je doelstellingen wel aanpassen naar een plek in de play-offs. Maar eigenlijk had ik pas na de winterstop, toen we wonnen bij HIC,  echt het gevoel dat we het ook echt zouden gaan halen. We verloren vervolgens van Voordaan, dus toen leek die eerste plek nog even in gevaar te komen, maar alsnog gingen we vol vertrouwen voor die koppositie.”

In de play-off reeks om directe promotie speelt Hdm tegen de kampioen uit de andere poule, Push. De ploegen kennen elkaar een beetje. Afgelopen winter speelden ze een oefenwedstrijd die eindigde in een gelijkspel. Een spannende play-off reeks ligt dus in het verschiet en Dickhoff kijkt ernaar uit. Hij weet wat hij kan verwachten want de aanvoerder speelde al twee keer eerder om promotie. “Play-offs zijn echt heel bijzonder om mee te maken. Er moet een winnaar uit komen en dat maken het vaak hele gave wedstrijden met een andere wedstrijdbeleving dan normaal. Daarnaast is er natuurlijk meer publiek, waar je ook veel energie van krijgt.”

Mocht de Haagse formatie tegen Push het onderspit delven, dan mag de ploeg daarna in de herkansing tegen Tilburg. “Ik ken Tilburg uit de overhangsklasse en ook tegen hen hebben we in de winterstop een oefenwedstrijd gespeeld. Die verloren we toen,” vertelt Dickhoff, die denkt dat hoofdklasse clubs in het voordeel zijn in de play-out/play-off wedstrijden. “Wij hebben dat weekend dan nog één of twee wedstrijden tegen Push gespeeld, en dan zouden we woensdag al tegen Tilburg moeten. Of het wedstrijdritme dan niet in ons voordeel is tegenover de lange pauze van de hoofdklasse clubs? Nee, ik denk het niet want zij hebben natuurlijk ook niet stil gezeten.”

Op dit moment is een eventuele wedstrijd tegen Tilburg nog ver weg. Het eerste doel van Dickhoff en zijn teamgenoten is natuurlijk directe promotie. Als de ploeg ook daadwerkelijk een plek in de hoofdklasse pakt verwacht de aanvoerder niet dat er in de selectie veel gewijzigd zal worden. “Er vallen, net als altijd, vast wel wat mensen af maar we hebben een hele jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van 21, 22. Een goede basis voor Hdm want het team blijft sowieso bij elkaar.”

Het programma van de eerste play-off rondes bij de heren is als volgt:

Wedstrijd 1: Zondag 11 mei (15:00 uur)

Push – Hdm

SCHC – Voordaan

Wedstrijd 2: Zaterdag 17 mei (15:00 uur)

Hdm – Push

Voordaan – SCHC

Wedstrijd 3 (bij een gelijke stand): Zondag 18 mei (15:00)

Hdm – Push

Voordaan – SCHC

Reageer