Dijkstra: “Het is en het blijft een gaaf seizoen’

Na een knap gevecht, van drie wedstrijden, trok Voordaan gister toch aan het kortste eind. Den Bosch ging er na shoot-outs met de hoofdklasse-plek vandoor en liet de formatie uit Groenekan met lege handen achter. Coach Marieke Dijkstra is desalniettemin trots op de prestaties van haar ploeg.

SCHC - Voordaan Ovk MdW (4)
Credit: Maurice de Wert

Bij rust leidde Den Bosch gister, in de allesbeslissende derde wedstrijd, met 0-2. Voordaan kwam echter zeer sterk de kleedkamer uit en wist in de slotminuten de stand weer gelijk te trekken. Wat had coach Marieke Dijkstra haar mannen in de rust meegegeven? “Dat ze gewoon lef moesten hebben,” vertelt ze aan RTV Utrecht. “Als we ze onder druk zetten worden ze zenuwachtig en de afvallende ballen zijn dan gewoon voor ons.” Na de knappe comeback volgde de verlenging met in de slotminuut een corner voor Voordaan. “Ja, dat was te mooi om waar te zijn, helaas ging die er niet in. Inderdaad één schot verwijderd van de hoofdklasse,” lacht de coach.

Na een knappe play-out reeks waarin eerst SCHC werd verslagen en ook Den Bosch het zeer moeilijk had met de overgangsklasser is het doek nu gevallen. Dijkstra kijkt met een goed gevoel terug. “Stiekem wilden we natuurlijk heel graag promoveren maar het was en het is nog steeds zo’n mooi seizoen. We hebben echt gevochten voor wat we waar zijn en het supergoed gedaan. Ik ben heel trots op ze. Jammer dat je het niet met iets mooi afmaakt maar het is en het blijft een gaaf seizoen en dat zullen we vanavond denk ik wel tot laat vieren.”

Keeper Jan de Wijkerslooth, die geweldig speelde in deze play-off reeks, kan de lof van zijn coach enkel beamen. “We hebben het met z’n allen gedaan. Ze zeggen wel dat we de play-offs goed gedaan hebben maar we hebben de hele tweede seizoenshelft zo ontzettend goed gespeeld, zijn niet voor niets de minst gepasseerde verdediging en hebben de meeste doelpunten. Alle teams uit de hoofdklasse waren bang om tegen ons te moeten en dat zegt al genoeg en we hebben hier ook bewezen dat we echt een goed team zijn.” Of de goalie, de vorig jaar overkwam van Kampong, volgend seizoen toch de overstap naar de hoofdklasse maakt houdt hij nog in het midden. “We gaan het allemaal zien. Ik heb hier een onwijs gaaf jaar gehad maar ik moet er zelf nog goed over nadenken.”

Reageer