Dijxhoorn doet poging tot Amerikaans international - Hoofdklasse Hockey Nederland

Dijxhoorn doet poging tot Amerikaans international

Foto © Proshots

Michiel Dijxhoorn gaat vanaf eind mei een poging wagen om zich in het Amerikaanse nationale elftal te spelen. De Kampong-speler is als enige van zijn familie geboren in Amerika en heeft daarmee een Amerikaans paspoort op zak.

Toen Kampong begin mei tegen Laren speelde, benaderde Hoofdklasse-collega en Amerikaans international Pat Harris de middenvelder om selectie te gaan doen voor de States. Harris, die deze week zijn contract bij Laren met twee jaar verlengde, heeft Dijxhoorn daarna in contact gebracht met de bondscoach van Amerika.

“Ik vlieg 24 mei naar Amerika. Daar speel ik van 26 tot en met 30 mei mee in een team in de California Cup. Daar scout de bondscoach altijd en kan ik mijn spel laten zien. Daarna doe ik mee met de voorbereiding op de Champions Challenge II. Hopelijk zit ik dan bij de beste 19 spelers en mag ik mee naar Lille,” aldus de enthousiaste Dijxhoorn.

De geboren Amerikaan vliegt op 24 juni weer terug en hoopt daarna meteen te mogen doorvliegen naar Lille waar van 2 tot en met 10 juli de Champions Challenge II wordt gespeeld.

Tevens heeft de middenvelder medegedeeld volgend seizoen gewoon bij Kampong te spelen.

Comments (4)

  1. Hoeveel Nederlandse internationals kennen we nu? Bij Amersfoort zat geloof ik een jongen die opging voor het Braziliaans team, Dijxhoorn voor de VS, bij de studs in Utrecht iemand voor Zweden en Padalino nu voor Italie.

    Wie weet er meer? Leuk lijstje!

  2. Kevin Segeren keeper van US-team

  3. Een dozijn dames die in het nationale team van de Nederlandse Antillen hebben gespeeld!!

  4. Antillen wilde ik eigenlijk niet meetellen, maar feitelijk blijft de constructie hetzelfde. Lijkt mij ook een mooi onderwerp voor een serie verhalen (hockey.nl, leest u mee?). Wil de de verschillen wel eens lezen tussen NL hockey en buitenland.

Reageer