Directe promotie voor heren van Push

Push heeft zich zaterdagvanmiddag in het hol van de leeuw middels een golden goal verzekerd van directe promotie naar de hoofdklasse. Na de 3-1 thuiszege won de ploeg uit Breda vanmiddag ook uit bij Hdm.

Push DR OVK (6)

Push begon voortvarend aan deze wedstrijd. Al na zeven minuten schiet Rogier Bantje met zijn backhand de 0-1 binnen. De bal lag nog niet terug op de middenstip of het was opnieuw raak voor de gasten. Dit keer door Casper van Wandelen die de voorsprong verdubbelde. Donkere wolken verzamelden zich dus al snel boven de Haagse thuisploeg. Enkele minuten na de 0-2 maakt Diederik Twaalfhoven de aansluitingstreffer en brengt daarmee de spanning weer terug in de wedstrijd. Als Push vervolgens een tijdje met negen man speelt na twee keer gele kaarten, lukt het het team van Marcel van der Heijden om via Sven Galjaardt op gelijke hoogte te komen.

Omdat geen van beide in de tweede helft nog het net weet te raken wordt er verlengd. Lang heeft Push dan niet nodig om de buit binnen te slepen. Via een prachtig backhandschot van Gijs van der Ven is promotie voor de ploeg van Herman Kruis een feit. Hdm mag woensdag in de herkansing. Dan begint voor hen de best-of-three reeks tegen de nummer elf uit de hoofdklasse, Tilburg.

Comments (4)

  1. Verdiende overwinning van Push, al heeft hun keeper ze wel een paar keer knap op de been gehouden.

  2. Ik zei het

  3. Alternatieven

    Terechte winnaar van deze best of three! HDM was niet bij machte om dit nieuw opgebouwde Push tegen te houden. Zeer knap van Kruis dat hij in twee jaar tijd dit voor elkaar krijgt. Toen hij begon moest Push van ver komen.

  4. Het zag er in het begin van het seizoen niet uit dat Push de grootste kanshebber was. Knap opgebouwd dit seizoen en steeds beter geworden. Ik hoop dat ze een mooi seizoen tegemoet gaan. Wellicht dat dan meer spelers zitvlees kweken en hun club verder proberen te brengen.

Reageer