Dobbelaar: ‘Teamweekend was slimme zet’

De jonge ploeg van Schaerweijde presteert tot noch toe zeer constant. Er werd weliswaar verloren van HGC en Den Bosch, maar door overwinningen op Pinoké en Push en het gelijke spel van afgelopen weekend tegen Rotterdam kent de Zeister formatie voorspoedige start. De nuchtere verdediger Caspar Dobbelaar blikt terug op de afgelopen wedstrijden en vertelt onder meer over de veranderingen die zijn ploeg doormaakte.

Caspar Dobbelaar 12“Vorig jaar pakten we tegen de ‘grote jongens’ geen punten maar gingen we ook minder goed de wedstrijden in,” vertelt hij wanneer hij gevraagd wordt naar de verschillen met vorig seizoen. “Nu proberen we elke wedstrijd op dezelfde manier te benaderen en het maximale eruit te halen. Het maakt niet uit wie we tegenover ons hebben, we knallen er volle bak bovenop en gaan voor de punten. Tegelijkertijd hebben nog niet al te veel grote ploegen gehad dus of dit echt het verschil gaat maken valt nog maar te bezien.” Desalniettemin werd er afgelopen zondag wel degelijk gelijk gespeeld tegen Rotterdam. Een terecht punt, volgens Dobbelaar. “In de eerste helft speelden wij eigenlijk heel goed en onbevangen en in de tweede helft kreeg Rotterdam veel meer kansen. Het had twee kanten op kunnen gaan maar als je in de slotfase een stuk of acht corners weggeeft dan vraag je bijna om een tegendoelpunt en die kwam er dan ook.”

Het werd 2-2 en met zeven punten op zak bezet Schaerweijde nu de zesde plek. Een knappe prestatie voor een team dat afgelopen zomer veel nieuwe gezichten mocht verwelkomen. Oudere, ervaren spelers als Sebastiaan Westerhout, Melchior Looijen en Taeke Taekema vertrokken en maakten plaats voor jong talent. ‘Een fris team’, noemt Dobbelaar het. “Iedereen heeft er zin in en er hangt een positieve sfeer. We zijn bereid hard voor elkaar te werken en dat was vorig jaar wel iets anders denk ik. Toen waren er misschien toch wat meer kloven. Nu zitten we echt op één lijn. Of we iets anders hebben gedaan dan vorige seizoenen? Ja, nou we hebben er in ieder geval wel wat van geleerd. Vorig jaar hadden we in de winterstop een teamweekend waarin we denk ik nader tot elkaar kwamen waardoor we daarna beter zijn gaan spelen. Daarom dachten we dit seizoen: laten we voor de competitiestart al een weekend pakken om daar aan teambonding te doen. Je leert elkaar daardoor beter kennen en ik denk dat dat wel een slimme zet is geweest.”

Ondanks de positieve resultaten en het goede gevoel in de groep hangt Dobberlaar de vlag nog niet buiten en blijft hij reëel. “We hebben nog niet zoveel bereikt, het kan ook zomaar zo zijn dat we vanaf nu helemaal bergafwaarts gaan. De echte grote jongens krijgen we allemaal nog.” Eén van die ‘echte jongens’ is Amsterdam, dat de vorm dit seizoen nog niet helemaal te pakken heeft. Aanstaande zondag komt de ploeg van Alyson Annan op bezoek in Zeist. Met het gelijkspel tegen Rotterdam nog vers is het geheugen ziet Dobbelaar ook tegen de Amsterdammers wel kansen voor zijn team. “Uit de eerste helft van afgelopen zondag hebben we een stukje bevestiging gekregen dat we ook tegen zulke teams het spel kunnen maken. Je realiseert je dan dat het ook echt kan, dat het erin zit. Zondag spelen we thuis, in de Kuil, en dat is altijd een gekkenhuis met alle supporters. We spelen daar ook altijd goed dus ik ben benieuwd. Het kan alle kanten op. ”

Comments (5)

 1. Wat een grote!!!

 2. Roodzwarthart

  Dobbelaar, jongen van de club, vorig seizoen een “leerjaar” gehad en nu (op een andere positie) iedere zondag van toegevoegde waarde. Voorbeeld van durven spelen met jonge jongens uit eigen jeugd.

 3. Lekker Cans!

  Dat locken werpt zijn vruchten af

 4. Denk je nou echt dat 3 dagen met elkaar een verschil gaat maken tussen dag en nacht. Dat je door 2 avonden met elkaar te zuipen opeens meer weet dan “wat studeer jij nou?”! En waarom zou je dan opeens wel hard voor elkaar werken…

 5. knorreboef

  fritd. waarschijnlijk hockey jij bij oranje zwart en vind je het belangrijker dat je allemaal dezelfde sticktas hebt.

Reageer