Dockier: 'Het zijn individuele fouten waar we aan moeten werken' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Dockier: ‘Het zijn individuele fouten waar we aan moeten werken’

Na Nederland verloor ook België gister van Argentinië. Waar de Belgen in de eerste helft enigszins de overhand hadden kwamen de aanvallend spelende Argentijnen in de tweede helft knap terug en wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 3-2. Sebastien Dockier denk dat dit verlies vooral te maken had met individuele fouten van zijn team.

Dockier Sebastien Argentinië - België credit: FIH
Credit: FIH

“Ik denk dat we het de eerste helft wel in eigen handen hadden,” vertelt de Belgische aanvaller. “Je weet dat ze graag dribbelen maar door eigen fouten hebben we ze twee goals laten scoren. Het zijn individuele fouten waar we aan moeten werken.”

In de beelden van de wedstrijd tussen Argentinië en Nederland hadden de Belgen al gezien dat ze rekening moesten houden met het snelle counterspel van Los Leones. Desalniettemin konden ook de ‘Red Lions’ ze maar moeilijk afstoppen, zo zag ook Dockier. “Ze hebben zeer sterke aanvallers, heel technisch, met een goed schot en  gewoon zeer goed gespeeld.”

Morgen om half twee Nederlandse tijd speelt België in de laatste poulewedstrijd tegen Oranje. Doordat Engeland gister in poule A won van Duitsland is het nog totaal onduidelijk wie welk team zal treffen in de kwartfinales. Dockier verwacht in ieder geval een lastige wedstrijd. “Holland is een zeer goede ploeg, dus ja, we gaan alles goed analyseren en op naar de volgende match.”

Reageer