Prins definitief terug bij landskampioen Amsterdam

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Don Prins is na een jaar van afwezigheid (Spanje) definitief terug op het oude nest en staat met zijn naam op de 20-koppige selectielijst van landskampioen Amsterdam. Eerder werd al bekend dat de aanvaller selectie deed bij Amsterdam, maar of hij het ook daadwerkelijk zou halen, was nog niet bekend.

Sjoerd van den Blink en Tjerk van Dinten schuiven door vanuit de A-jeugd. Eerder werd al bekend dat Hidde Kruize overkwam van Rotterdam.

Joris Eshuis en Jeroen Hiel hebben besloten het Amsterdamse bos te verruilen voor HIC. Santi Freixa (Atlétic Terrassa) en Leon Hemminga (Pinoké) zijn ook vertrokken bij de landskampioen.

Comments (24)

 1. Fisherman’s Friend

  Dit is het saaiste transfer seizoen ooit… Geen van de top 4 clubs zijn er sterker op geworden.

 2. Maar de rest wel zwakker.

 3. Grappig dat tegenwoordig iedereen op transfernieuws zit te wachten. wordt weer eens tijd dat spelers gewoon langdurig voor 1 hoofdklasseclub blijven spelen ipv ieder jaar over te stappen. dus wat mij betreft kan het niet saai genoeg zijn.

 4. Helemaal mee eens, ik gruwel van clubs als Laren die met geld strooien in de hoop play offs te kopen ten koste van clubs die zelf opleiden. Zelfs Bloemendaal en Amsterdam doen het niet alleen met gevestigde spelers van buiten, maar zoeken tegenwoordig ook meer naar talenten die ze laten doorgroeien. Ik hoop dat een club als Kampong wat meer om de prijzen gaat spelen, maar ik vrees dat die het afleggen tegen een koopclub als Laren.

 5. @bm,wat zeg jij domme dingen. Clubs als Laren,Kampong,Hurley en Rotterdam hebben heel veel eigen jeugd die meedoet,dus check eerst wat voor je iets zegt.

 6. Donnie,Koning!

  Goed dat je weer terug bent bij Amsterdam
  ik ben benieuwd hoeveel je er dit jaar in tipt!!

  Succes

 7. Laren? Hou op, die kopen alles wat los en vast zit, 3 eigen jeugd spelers op de bank maakt je nog geen eigen jeugd club. De andere drie is een ander verhaal, goed lezen, Kampong is voor mij een voorbeeld van een club die vooral in de eigen opleiding en jonge talenten investeert. Laren is voor mij het voorbeeld van een ongezonde koopclub die drijft op het geld van enkele leden.

 8. @bm met deze woorden geef je maar aan dat je er niets van snapt.

  volgens mij spelen Westra,van Someren Greve,de Jager,Havenga allemaal in de basis. Dat kunnen clubs als Amsterdam en Bldaal niet zeggen. dus nogmaals eerst iets checken voor je wat zegt.

 9. @BM

  Oke BM maak jezelf bekend want zoveel dom gelul heb ik nog nooit gelezen en ik wil graag weten welke hockeyer zoveel domme dingen zegt!!

 10. @BM: Kopen Amsterdam Bloemendaal Rotterdam ook niet nationale en internationale spelers.
  Ik neem als voorbeeld AHBC (Taekema, Derikx, Evers, Rohof, Verga, Buissant, Vermeulen, Tigges, Timman en nu Kruize) wie leiden zij dan op?
  Of wat te denken van een tweede keeper van Zuid-Afrika voor Den Bosch. Helaas is de competitie verpest door matige buitenlanders die posities innemen van Nederlandse talenten ( die hierdoor de europese jeugdtoernooien niet meer domineren).

 11. @bm, wat zeg jij oliedomme dingen. Laten we hopen dat je over andere dingen beter nadenkt.

 12. jullie gaan allemaal vanuit dat de spelers zelf geen keuzes maken. ja, een fatsoenlijk salaris speelt mee. maar wie van jullie zal niet keizen voor een hogere salaris en een beter positie waar je in kan groeien. Hockey is hun vak! dus in mijn ogen zeggen jullie allemaal oliedomme dingen.

 13. Die 14, staat voor je leeftijd neem ik aan?

 14. Of zijn iq.

 15. Snap de reactie wel van BM, ik zie ook liever clubs bij de mannen en vrouwen in de playoffs die investeren in eigen jeugd! Er zal vast eea voor de zeggen zijn waarom sommige clubs alles “inkopen” enz, spelers die van club veranderen in hun studententijd is ook nog voor te stellen, verhuizen enz, maar het is toch geweldig als je play offs gaat krijgen met clubs die investeren in eigen jeugd? Dan gaan hopelijk meer clubs dat doen!

 16. Denken jullie nu echt dat het mogelijk is voor een topclub om, laten we zeggen, de helft van de selectie te vullen met eigen jeugd (door zogenaamd te ‘investeren’ in de jeugdopleiding. natuurlijk niet, talenten worden zomaar ergens geboren en echt niet toevallig allemaal bij een club als Amsterdam. kortom, je bent altijd afhankelijk van spelers/talenten van buitenaf. je mag als topclub blij zijn met 2 of 3 jeugdspelers in je selectie, vaak niet eens basisspelers. een speler als Billy Bakker bij Amsterdam is uniek, uit eigen jeugd en ook nog eens ned. elftal, komt bijna nooit voor in hoofdklasse. ‘dream on’ met je jeugdopleidingen…

 17. Hans heeft ongelijk

  Hans, je hebt geen gelijk. Ook Billy Bakker komt officieel niet van Amsterdam. Dat geldt overigens voor 95% van alle spelers. Zij zijn daar niet begonnen, maar gehaald voor de toekomst. Dit gebeurd ergens in der loop der jaren. Jongens C zal een totaal ander team zijn dan Jongens A

 18. hahaha.. dat is alles wat jullie hebben.

 19. Ik vind het nog steeds wel een verschil of je als hoofdklasseclub durft jonge talenten van overgangsklassers of op A of B leeftijd naar je club te halen dan andere hoofdklasseclubs af te struinen naar spelers die het al een tijdje leuk doen in de hoofdklasse. Amsterdam heeft Verga en Buissant gehaald terwijl ze als jonge spelers nog geen wedstrijd in de hoofdklasse hadden gespeeld. Kampong heeft spelers als Caspers en Jonker (en eerder bijvoorbeeld Nick Meijer) zelf opgeleid en de Wijn op jonge leeftijd zonder Hoofdklasse ervaring gescout. Overigens is Amsterdam wel een koopclub, net als Bloemendaal, maar beide clubs doen ook aan talentontwikkeling (Bloemendaal heeft nu ook een aantal spelers die enorm aan het groeien zijn).
  Maar ook als je naar de selectie van Laren kijkt zijn de meeste spelers de afgelopen jaren of uit het buitenland gehaald (liefst lekker veilig via een andere hoofdklasseclub) of gewoon uit de Hoofdklassevijver getrokken. Misschien dit jaar iets minder dan vorige jaren, maar er zijn weinig onbekende spelers die bij Laren doorbreken. Weinig creatief mijns inziens en daarom voor mij het voorbeeld van een koopclub.

  Verder, het op de man spelen op dit forum is vrij treurig, evenals posten onder dezelfde naam. Jammer… maar blijkbaar hoort dat erbij.

 20. @BM, doe ons allen een plezier en hou op met posten want je zegt zulke domme dingen en je komt zo gefrustreerd over dat het gewoon treurig is.

 21. willem willemsen

  @bm, zoals al eerder op dit forum geschreven spelen er bij Laren 4 jongens in de basis die uit de eigen jeugd komen. Verder kwam Laren met Eddie Ockenden die nog nooit in de hoofdklasse gespeeld had en dat was volgens mij toch wel een aardige speler om naar te kijken. je maakt jezelf echt volkomen belachelijk met de onzin die je opschrijft.

 22. Spelers worden op jonge leeftijd nou eenmaal gescout door andere clubs. Vaak al in de C-tjes. In dat opzicht doet eigenlijk geen enkele hoofdklasseclub aan jeugdopleiding. Het is dan ook eerder toeval als er een talent vanuit de E1 ook in Heren 1 komt. Ik snap dan ook niet zo wat iedereen opeens tegen Laren heeft? Ja, het is een koopclub, maar dat zijn toch eigenlijk alle hoofdklasseteams? Tenzij je dus inderdaad, zoals hierboven gezegd wordt, onderscheid maakt tussen spelers halen van onder de 18 en ouder dan 18 jaar. Wat ik me afvraag: Wanneer is iemand nou ‘gekocht’ en wanneer is hij ‘opgeleid? Van Buissant, Verga en De Wijn was het toch allang duidelijk dat die uiteindelijk hoofdklasse konden gaan spelen? Die zijn toch gewoon opgeleid door Hattem, Almere en Union?

 23. Nou Billy zat al in de C1 bij Amsterdam, lijkt me dan wel dat je daar bent opgeleid, dus wie heeft er ongelijk? overigens heeft Amsterdam er meer, Marc Schwarz, wellicht geen topper, maar komt ook uit eigen jeugd, idem voor Mirco Pruijsser en zelfs Don Prins. dus nog best goed, en ook nog landskampioen. voor echte topclubs is het nog moeilijker eigen jeugd in de passen. maar uiteindelijk is het allemaal vooral toeval. talent komt van overal, meestal van de meest kleine clubjes….

 24. hoop laren fans hier, zal ook wel een domme tweet zijn,@hans , Pieter. maar jullie bekennen wel kleur.

Reageer