Duitse bondscoach Weise: ‘We hebben verdiend verloren’

Na een goede start waarin met 4-0 van Zuid-Afrika werd gewonnen, verloren de Duitse heren gisteren met 1-0 van Argentinië. De Duitsers hadden meer balbezit en vielen veel aan maar konden maar moeilijk door de Argentijnse verdediging heen te komen. Wanneer dat wel lukte werd er veelal slordig omgegaan met de vergaarde kansen.

Lucas Vila Argentinië Duitsland

We hebben verdiend verloren,” concludeert de Duitse bondscoach Markus Weise. “Onze opbouw was verschrikkelijk. We creëerden te weinig kansen, we brachten te weinig dreiging en dan kun je ook niet scoren. Argentinië deed wat het wilde doen. Ze bouwen niet op maar wachten af, verdedigen goed en hopen de lange bal te kunnen spelen, en dat deden ze prima.”

Ook de aanvoerder van onze Oosterburen was allesbehalve tevreden over het vertoonde spel. “We speelden de bal te langzaam rond, waren achterin niet creatief en voorin niet sterk genoeg. We probeerden wel van alles maar deden vandaag niets op 100% en als je maar op 87% speelt krijg je die kansen ook niet,” aldus Max Müller. “Morgen gaan we bespreken wat er fout is gegaan. Kijken onze voorbereiding misschien beter kan. Daarna zullen we hopelijk tegen Nederland wel op 100% spelen.”

De wedstrijd tussen Oranje en Duitsland staat vrijdag op het programma. Op de vraag of het tegen Nederland beter zal gaan antwoordt Weise: “Ik denk en hoop het wel.” Lachend voegt hij er vervolgens aan toe: “Nee, ik weet het zeker.”

Reageer