Duitse topscorer naar Pinoké

De heren van Pinoké hebben zich voor komend seizoen versterkt met de Duitse Jonathan Fröschle, zo melden de Steekneuzen aan hoofdklassehockey.nl. De topscorer van de Duitse Bundesliga van afgelopen seizoen komt over van Club an der Alster uit Hamburg.

Verdediger Fröschle (27) moet de jonge selectie van de Amsterdammers van de nodige ervaring voorzien. Daarnaast beschikt de Duitser over een goede sleepcorner. “Wij zijn erg blij met het binnenhalen van Jonathan”, aldus Bestuurslid Tophockey Robert Hartog. “Vooral qua ervaring en mentaliteit zal hij een boost aan de selectie geven.”

Comments (5)

 1. Diederik

  Mooie club Pinoke maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer !

 2. self-pass

  Bij de bouw van het nieuwe clubhuis heeft men zich nooit afgevraagd waar de club over pakweg 10 jaar zou moeten staan. Tonnen aan tekort opgebouwd (vooral door H1) en de bestuursleden die daar verantwoordelijk voor zijn hebben het laatste jaar een voor een het schip verlaten. Intussen krijgen jeugdtrainers niet meer en zelf soms minder betaald en wordt een aantal jeugd trainingen weer samengevoegd. Daar moet namelijk geld bespaard worden. Terwijl er in de jeugdafdeling al jaren meer geld opgehaald wordt, dan er ingestoken wordt. Maakt het huidige bestuur een slimme keus met deze zet?

 3. In de wandelgangen hoorde ik dat ook Joost Rijksen van Amersfoort naar Pinoke zou gaan (of Schaerweijde?) iemand die meer weet?

 4. off-topic: de manier waarop Brazilie in eigen huis gisteren werd afgestraft deed me erg denken aan het 6-1 verlies van Nederland tegen Australie…

 5. Ja? Mij meer aan de halve finale nederland – engeland OS 2012..dat niveau kon NL niet vasthouden in de finale, de Duitsers speelden gister ook hun beste wedstrijd ooit..kan alleen maar slechter??!!

  Joost Rijksen overigens voor zowel Pinoke als Schaerwijde totaal geen toegevoegde waarde..

Reageer