Duitsland wint WK-U21

Na een onverwacht spannende finale heeft Duitsland vanmiddag ten koste van Frankrijk de Wereldtitel voor teams onder 21 binnen weten te halen.

Duitsland start deze finale zeer sterk. De wedstrijd is amper twee minuten oud wanneer  Niklas Wellen de score opent. Frankrijk herpakt zich echter en doet in deze eerste helft niet onder voor de sterke Duitsers. In de zestiende minuut belonen ze zichzelf wanneer Gaspard Baumgarten na goed voorwerk van HDM’er Pieter van Straaten zijn team weer naast Duitsland schiet. Met deze 1-1 stand gaan de teams rusten.

Na vijf minuten in de tweede helft krijgt Frankrijk, na video-analyse, een strafcorner. In eerste instantie belandt deze op de keeper maar uit de rebound weet Baumgarten zijn tweede van de dag te maken en Frankrijk op voorsprong te zetten. De bal ligt nog niet terug op de middenstip of Duitsland heeft de aanval weer ingezet. Ook zij krijgen een strafcorner maar keeper Edgar Reynaud redt. Drie minuten later is het vervolgens wel raak voor Duitsland. Na een actie van Alexander Schöllkopf komt de bal terecht bij Wellen die van dichtbij de gelijkmaker binnen schiet. Vervolgens is het weer de beurt aan Frankrijk om op kopcirkel weer aan te leggen maar keeper Victor Aly keert de inzet van Hugo Genestet. Aan de is het enkele minuten later wel raak wanneer Frankrijk slordig uitverdedigd en de bal wederom bij Wellen belandt. Ook dit keer krijgt hij alle vrijheid om uit te halen en hij knalt de bal hard in het Franse doel. Hiermee scoort hij zijn derde doelpunt van de dag. Met deze minimale voorsprong blijft het spannend. Beide teams zetten mooie aanvallen op maar het is Duitsland dat tien minuten voor tijd de voorsprong vergroot naar 4-2. Dit keer komt het doelpunt op naam van Jonas Gomoll. Frankrijk geeft niet op maar wanneer Christopher Rühr twee minuten voor tijd de 5-2 achter de net ingebrachte keeper Corentin Saunier schiet is de wedstrijd gespeeld.

Duitsland is wereldkampioen en Frankrijk pakt knap het zilver.

Reageer