Dwyer: 'Ik geloof dat ik bij de beste zestien hoor' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Dwyer: ‘Ik geloof dat ik bij de beste zestien hoor’

Afgelopen week werd bekend dat de Australische heren zonder Jamie Dwyer afreizen naar Glasgow voor de Commonwealth Games. Het 35-jarige hockeyicoon zou hier via een email van coach Ric Charlesworth van op de hoogte zijn gesteld. In een interview met het Australische Fox Sports licht hij het één en ander toe.

Dwyer vertelt verbaasd te zijn over de keuze van Charlesworth. Hoewel hij begrijpt dat Australië langzaamaan ook jongere spelers een kans wil geven, had hij eerder verwacht dat dit tijdens de Champions Trophy zou gebeuren en niet dat hij nu zou afvallen. “Ik had heel veel zin om naar Glasgow te gaan, het zouden mijn vierde Commonwealth Games worden en ik keek ernaar uit. Mijn lichaam voelt goed en ook mentaal was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Maar goed, het zit er helaas niet in en nu kan ik wat meer tijd met mijn familie besteden.”

De spits bevestigd via een email op de hoogte te zijn gesteld. “Het was een rare situatie, ik kreeg samen met een paar andere jongens een email waarin stond dat we niet geselecteerd waren. De volgende dag kondigde Ric (Charlesworth, red.) aan zelf te stoppen. (..) Ik geloof wel dat ik bij de beste 16 hoor. Ric blijkbaar niet. Ik hoorde dat hij dat tijdens een interview heeft gezegd. Tijdens het WK heb ik een goede finale gespeeld en in een aantal andere wedstrijden was ik tevreden met mijn spel maar over sommige wedstrijden ook wat minder. Ric heeft dus gezegd dat hij er niet tevreden mee was, maar dat heeft hij heeft hij mij niet direct verteld.”

Hoe zijn relatie met Charlesworth de afgelopen tijd was houdt Dwyer een beetje in het midden. “Met coaches ken je goede en slechte tijden, soms ben je het met elkaar eens en soms niet. Het is goede coach maar we hebben de afgelopen tijd niet zoveel één-opéén gesprekken gehad als in de jaren voor Londen. Hij heeft veel spelers opgeleid en hij is een goede coach maar mijn persoonlijk relatie met hem is niet zo sterk meer als die geweest is.”

De komende maanden zal Dwyer gaan bedenken of het WK in Den Haag ook zijn laatste toernooi is geweest. “Er komt straks een nieuwe coach en dan moeten we maar kijken wat zijn plannen zijn. Ric is dan niet meer betrokken bij het team en het is aan mezelf en de nieuwe coach om te beslissen hoe mijn toekomst eruit zal zien. Als ik besluit te stoppen ben ik blij met wat ik bereikt heb en zo niet, dan ga ik 100% voor Rio.”

Bekijk hier het volledige interview

 

 

Comments (5)

  1. Ongeloofelijk… wat is het toch met Coaches en sterspelers? Dwyer verdient zo veel meer respect dan dit, hij wordt als dezelfde manier weg gezet als Teun de Nooijer door Van Ass werd behandeld.

    Het getuigt van weinig klasse!

  2. Hij is 35 en Australie kan prima zo’n toernooi gebruiken om te doorselecteren? Respect heeft hij altijd van iedereen gehad. Of wil je dat hij tot zijn 90ste doorhockeyt?

  3. Prima om dat te doen als hij inderdaad minder is (echter in de finale liep hij zo door 4 man heen)…. maar om iemand met zo een staat van dienst een email te sturen?

  4. Echt gras

    @Gras, die 4 man was 3x Mink v/d Weerden waar hij rondjes omheen liep. Dat lijkt me nauwelijks een prestatie. Maar, hij heeft inderdaad meer respect verdient.

  5. Los van respect, die man is gewoon hartstikke goed en hoort, naar mijn mening, bij de selectie te zitten.

Reageer