Dwyer: ‘Ik ren nog net zo snel als vroeger’

De hockeyers van Australië hebben dit jaar drie titels te verdedigen. Zowel het WK, als de Commonwealth Games en de Champions Trophy staan nu nog op naam van de Kookaburras. Vijfvoudig FIH speler van het jaar Jamie Dwyer is zeer optimistisch over de kansen van zijn team, zo vertelt hij aan Northern Star.

jamie-dwyer-os

Doordat de ‘Aussies’ al tijden lang met een grote selectie trainen waant niemand in het team zich zeker van zijn plek volgens de oud-Bloemendaler. “Wanneer Ric (Charlesworth, red.) het over het WK heeft merk je dat iedereen beter wil worden om een plek in de selectie voor dat toernooi veilig te stellen. Zo is de jonge Jeremy Hayward erg gegroeid de afgelopen maanden en heeft ook Jacob Whetton grote stappen gemaakt waardoor zij nu beide meegaan naar Den Haag.”

Ter voorbereiding bracht coach Charlesworth ook een psycholoog bij het team. Een goede aanvulling volgens Dwyer. “Jongens zullen nooit zo goed kunnen communiceren als meisjes, maar we zijn een heel eind gekomen met dank aan de psychologen. Iedereen geeft elkaar nu feedback, zelfs de jongste spelers.”

Hoe lang de 35-jarige Dwyer nog door blijft hockeyen zal hij beslissen wanneer hij weet wie na de Commonwealth Games de plek van vertrekkend coach Charlesworth gaat innemen. “Mijn lichaam voelt nog goed en ik ren nog even snel als vroeger. Ik moet alleen op een andere manier trainen nu, en niet iedere dag.”

Reageer