Dwyer stopt als international, Blyth hint op afscheid - Hoofdklasse Hockey Nederland

Dwyer stopt als international, Blyth hint op afscheid

De Australiër Jamie Dwyer heeft na de uitschakeling in de kwartfinales bekendgemaakt te stoppen als international. Bij de Australische dames hintte Madonna Blyth op een afscheid bij het nationale team.

Dwyer kondigde op zijn Facebookpagina het einde van zijn internationale loopbaan. “Ik heb enorm genoten van de 16 jaar die ik voor mijn land heb gespeeld. Ik ben naar fantastische plekken gereisd, heb met en tegen enkele briljante spelers gehockeyd en heb de meest fantastische tijd beleefd.”

Gemis

“Ik zal het dragen van groen en goud missen. Ik zal de competitie op het hoogste niveau missen. Ik hoop dat iedereen heeft genoten van mijn reis”, schrijft Dwyer.

Dwyer debuteerde in 2001 voor Australië en speelde uiteindelijk 365 interlands en scoorde 242 doelpunten. Hij werd in 2004, 2007, 2009, 2010 en 2011 verkozen tot de beste speler van de wereld. In 2004 scoorde Dwyer de winnende treffer in de olympische finale en werd hij in 2010 wereldkampioen.

Blyth

Ook Blyth kondigde min of meer haar afscheid aan. Ze vertelde na afloop van het verloren duel in de kwartfinales tegen Nieuw-Zeeland dat dit haar laatste Spelen waren. Zelfs de Commonwealth Games over twee jaar is volgens haar een halte te ver.

Reageer