Een bekroning op het werk van OZ-coach Van den Heuvel

Gisteren werden bij de heren de beslissende tweede finalewedstrijd in de play-offs gespeeld. Hieronder vindt u een greep uit het hockeynieuws uit de dagbladen en andere media over de herenfinale.

BLOEMENDAAL-HOCKEY-HOOFDKLASSE

Landstitel na negen jaar weer terug in Eindhoven

In het Eindhovens Dagblad komen de mannen van OZ woorden te kort om te omschrijven hoe blij ze zijn met het landskampioenschap. Captain Robert van der Horst prijst het goede spel van zijn team tijdens de play-offs. “We worden nu kampioen met onze beste wedstrijd van het seizoen. Vorig jaar hebben we tegen elkaar gezegd: we willen weer die finale halen en nu winnen. Bij OZ hockeyen alleen maar jongens die beter willen worden. We zijn ontzettend hongerig geweest. Dan duurt een ingekort jaar toch heel lang, maar we hebben hem en dat is heel mooi.” Ook teamgenoot Marcel Balkestein, die er net als van der Horst negen jaar geleden ook al bij was, prijst de manier waarop OZ het kampioenschap binnen haalde. “Het is toch moeilijk om de favorietenrol waar te maken, maar in de play offs hebben we laten zien dat wij hier verdiend kampioen worden. Vorig jaar hadden we pech met blessures op cruciale momenten, en dan nog kwamen we er heel dichtbij. Ook als je kijkt naar de hele organisatie, het feest.. wij waren er dit jaar echt klaar voor.”

Een bekroning op het werk van Van den Heuvel

“We hebben een geweldige play-offsserie neergezet,” zegt Oranje Zwart-coach Michel van den Heuvel na afloop van de gewonnen finale wedstrijd in Eindhoven in een interview met de NOS. De ploeg uit Brabant won beide wedstrijden in de finale van Bloemendaal. “Om het hier af te maken, in deze ambiance is dat heerlijk. In de play-offs gebeuren veel rare dingen. Gelukkig hebben we het in twee wedstrijden prima onder controle kunnen houden.” Opmerkelijk was het moment waar Van den Heuvel, met nog twintig seconden op de klok eigenlijk al zeker van het kampioenschap, nog even kwaad werd op een moment van concentratieverlies bij zijn ploeg. “Ik eis de hele wedstrijd het maximale van mijn spelers. Het was misschien wel al binnen, maar ik vind het noodzakelijk om tot het eind gefocussed te blijven. De pijn die we overhielden aan de verloren finale van vorig jaar is nu eindelijk weggespoeld en dat is lekker.”

Wouter Jolie toont zich een waardig verliezer

Helaas voor Jolie was het kampioenschap net te hoog gegrepen dit seizoen. “Oranje Zwart is de terechte winnaar. Allereerst wil ik ze dan ook feliciteren,” zegt Jolie in een interview met de NOS. “Zij waren de betere ploeg over de twee wedstrijden heen. We hebben er proberen uit te halen wat er in zat, maar het was niet genoeg om aanspraak te maken op het kampioenschap.” Bloemendaal kende een beroerde eerste seizoenshelft en heeft eigenlijk pas na de winterstop goed spel laten zien. Dit loonde uit in een play-offsplek en uiteindelijk zelfs in de finale. “2014 was voor ons fantastisch. Het is jammer dat we het niet goed hebben kunnen afmaken.” Drie teamgenoten en goede vrienden verlaten na dit jaar Bloemendaal. Eby Kessing, Ronald Brouwer en Nick Meijer speelden al veel jaren samen met Jolie bij Bloemendaal. “Ik ga die jongens enorm missen,” zegt een licht aangeslagen Jolie. “We hebben veel mooie momenten meegemaakt en prijzen gepakt. Het is jammer dat dat tot een eind komt.”

Reageer