Een goede maand voor de Argentijnse spits van Den Bosch

De Argentijnse heren hebben zich vandaag voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de halve eindronde van een WK. In de laatste poulewedstrijd wonnen ‘Los Leones’ met 5-1 van Zuid-Afrika. Den Bosch-spits Lucas Vila, die twee fraaie doelpunten op zijn naam schreef, kon zijn geluk niet op.

Lucas Vila WK heren Nederland-Oranje-Argentinië-RU
Lucas Vila in duel met Wouter Jolie. Credit: Roel Ubels

“Het is moeilijk te omschrijven wat ik nu voel maar ik ben heel erg blij,” glundert de Argentijn. “Die goals van vandaag waren natuurlijk leuk maar het belangrijkste is uiteindelijk dat we voor het eerst in de halve finale staan.”

De Argentijnse heren zijn voor velen één van de grote verrassingen van dit toernooi. De ploeg van coach Carlos Retegui verloor in de poulefase alleen van Nederland en bleef hierdoor grootmacht Duitsland voor in poule B. Vila kan wel begrijpen dat buitenstaanders dit succes niet hadden zien aankomen. “Als je naar de ranking kijkt zou je van tevoren niet gelijk denken dat de nummer elf in de halve finale zou staan. Zelf wisten we wisten echter wel dat we een kans zouden hebben, de resultaten van de afgelopen tijd spraken in ons voordeel. Alsnog hadden we ook zelf niet op de halve finale durven hopen dus we zijn er heel gelukkig mee.”

Er zijn drie punten die volgens Vila de sleutel tot het huidige succes vormen. “Onze verdediging is sterk en gestructureerd, de corner loopt echt goed maar ook de groep is een grote factor. We spelen echt als team en dat maakt ons lastig te verslaan.”

Het goede WK met Argentinië staat in schril contrast met het lastige jaar dat Vila had bij zijn hoofdklasse team, Den Bosch. “Ja, dat was niet makkelijk,” beaamt hij. “We hebben het seizoen eigenlijk pas net afgerond en gelukkig zijn we in de hoofdklasse gebleven. Eigenlijk is het dus wel een geweldige maand, én Den Bosch blijft in de hoofdklasse én Argentinië staat in de halve finale,” lacht de spits die het vandaag opnam tegen Bossche teamgenoot Austin Smith. “Het is nooit leuk om tegen hem te spelen want hij is een zeer sterke verdediger. Maar Austin is een geweldige speler en een goed persoon. We hebben samen een mooi seizoen gehad dus het was leuk hem hier in het veld weer tegen te komen.”

Reageer