Luypaert: “Dit was ‘een job well done’

De heren van Kampong hadden op papier de zwaarste loting van de Nederlandse teams, zij troffen donderdagavond de Waterloo Ducks in de achtste finale van de EHL. Vorig jaar verloren de mannen van Alexander Cox deze op shoot-outs maar na een 2-0 overwinning is de kwartfinale nu een feit. Loïck Luypaert, maker van de het tweede doelpunt kijkt dan ook tevreden terug op de openingswedstrijd tegen het voor hem welbekende team uit Waterloo.

EHL Kampong Waterloo Luypaert
(c) Maurice de Wert

Luypaert speelde met zijn oude ploeg, KHC Dragons, vele malen tegen ‘de Ducks’ en dus was dit treffen voor hem best speciaal vertelt de verdediger. “Niet zozeer tijdens de wedstrijd maar in de voorbespreking wel. Ik speelde met Dragons vijf jaar op rij tegen hen om de titel dus het was wel grappig om alles te weten over een team en de jongens ook te helpen om bijvoorbeeld de belangrijkste speler, John John Dohmen, zo min mogelijk ruimte te geven. Dat is ook gelukt want dat hebben we vandaag hartstikke goed gedaan.”

Het duel tussen de twee teams, die elkaar weinig ruimte gaven, speelde zich voornamelijk tussen de 23-meterlijnen af. Kansen waren er aan beide kanten maar sporadisch, zo beaamt ook Luypaert. “We hebben het achterin ook goed dichtgehouden. Ze hebben inderdaad niet veel kansen gehad en Dave (Harte, red.) speelde een wereldpartij. Wij hebben alleen een paar momenten gehad dat we dominant waren en een paar ballen langs de tweede paal schoten maar meer ook niet. We hebben in ieder geval de goals gemaakt die we moesten maken, een job well done, meer kan ik er niet van maken.

Wat vooral opviel was de rust die het team uitstraalde gedurende de hele partij. Iets dat volgens de Belgische international vooral voortvloeit uit het vertrouwen dat de ploeg in zichzelf heeft. “Als zij het eerste goal hadden gemaakt was het misschien anders geweest maar we staan al weken goed te hockeyen dus er is vrij veel vertrouwen in ons team. Als wij rustig blijven en ons spel aan de tegenstander opleggen zijn er niet heel veel ploegen die ons kunnen verslaan.”

Aanstaande zaterdag hopen Luypaert en zijn teamgenoten de goede lijn door te zetten wanneer ze UHC Hamburg in de kwartfinale treffen. “Zij hebben wereldsterren zoals Fuchs, Fürste en Korn, dat zijn gasten die Olympisch Kampioen geworden zijn,” blikt de corner-specialist vooruit. “Dat wordt dus een stugge tegenstander maar we gaan proberen weer een goede partij op de mat te leggen.

Reageer