Eerst WK-medaille ooit voor Argentijnse heren

De Argentijnse heren hebben voor het eerst in de geschiedenis een WK-medaille bemachtigd. Door twee goals van Matias Paredes moet Engeland genoegen nemen met de vierde plek. 

Australië Argentinië heren WK RU

Het duel tussen Engeland en Argentinië kende een matte eerste helft maar die werd wat betreft spanning helemaal goed gemaakt in het laatste kwart van de wedstrijd. Tot op dat moment hebben de Argentijnen een klein overwicht als het gaat om kansen maar werd dat nog niet in doelpunten omgezet. Matias Paredes brengt daar verandering in. In de 55e minuut loopt ongezien naar de tweede paal waar hij de bal krijgt en met zijn backhand de 1-0 kan binnen schieten. Engeland heeft nog niet uitgenomen of de bal ligt er een minuut later weer in en weer is het Paredes die het doel raakt.

Met nog ruim tien minuten te spelen gaan de Engelsen hard op zoek naar de aansluitingstreffer maar nadat ze een goed uitgevoerde cornervariant gered zien worden door keeper Vivialdi besluiten ze keeper George Pinner in te wisselen voor een extra veldspeler. Deze beslissing moeten ze wanneer Hoare geel krijgt weer terugdraaien en keert Pinner terug in het veld. De ploeg van Bobby Crutchley vecht onder leiding van Ashley Jackson en Barry Middleton voor wat het waard is maar het mag niet baten. In een tijdsbestek van twee minuten heeft Paredes de wedstrijd beslist.

Los Leones pakken brons, de eerste WK-medaille ooit voor de Argentijnse heren. De zwaar teleurgestelde Engelsen moeten genoegen nemen met de vierde plek.

Bekijk hier de doelpunten:

’55: 1-0 Matias Paredes

’56: 2-0 Matias Paredes

Reageer