Eerste WK-Indoor titel in de geschiedenis voor Oranje heren

De Oranje zaalheren hebben zaterdagmiddag geschiedenis geschreven door voor het eerst ooit de WK-titel op hun naam te schrijven. Na een sterk toernooi won Nederland in de finale met 3-2 van Oostenrijk. 

Oranje zaal heren MdW (18)

De ploeg van Robin Rösch startte sterk aan deze eindstrijd en binnen de kortste keren mocht Bjorn Kellerman al op kopcirkel aanleggen voor een strafcorner. Waar de jonge international dan nog de helm van keeper Szyczyk raakt is het bij de tweede corner wel raak. Dan pusht hij Oranje aan de leiding. Hoewel Nederland, tot groot ongenoegen van het Duitse publiek, vrij afwachtend op balbezit speelde was het tien minuten later wederom raak bij een corner. De inzet van Robert Tigges belandde hoog in het Oostenrijkse dak. Een minuut voor rust vond de ploeg van bondscoach Lawskwoski echter weer aansluiting via Dominic Uher en deze treffer bracht de spanning weer terug in de strijd.

In het tweede bedrijf breidde Robbert van de Peppel de voorsprong van Oranje via een mooie individuele actie uit naar 3-1 en leek Nederland alleen de wedstrijd uit te hoeven spelen. Met de lastige slotfase van de halve finale in het achterhoofd wist de ploeg van Rösch dat de strijd echter nog lang niet gestreden was en dat werd ook vandaag weer bewezen. Oostenrijk verwisselde tien minuten voor tijd de keeper voor een extra veldspeler en daar had Nederland het wederom knap lastig mee. Toen Sebastien Eitenberger vier minuten voor tijd de 3-2 nog binnen pushte werd het nog even heel spannend maar uiteindelijk hield Oranje stand en was het goud binnen.

Een zeer knappe prestatie voor de ploeg van Rösch die met spelers als Tigges, van de Peppel, Goedegebuure en Rohof al jaren bouwt aan een sterk zaalteam maar op een WK nooit verder kwam dan een vijfde plek. Met deze Wereldtitel schrijven zij geschiedenis voor het Nederlandse zaalhockey.

Comments (2)

  1. Van harte gefeliciteerd! Erg knap gedaan. Nota bene met serieus zaalhockey 🙂

  2. goede zet geweest van de KNHB om het WK format van 5 tegen 5 nog een laatste jaartje in Nederland te handhaven!

Reageer

Contact Us