Egara en Polo lopen Spaanse play-off-finale mis - Hoofdklasse Hockey Nederland

Egara en Polo lopen Spaanse play-off-finale mis

Foto © Euro Hockey League - Frank Uijlenbroek

Zowel Club Egara als RC de Polo hebben zich niet weten te plaatsen voor de finale van de Spaanse play-offs. Dit ondanks het feit dat beide teams de eerste wedstrijd thuis hadden gewonnen.

Voor Club Egara was de teleurstelling niet al te groot. Het team is de laatste jaren veel spelers kwijtgeraakt en had dit seizoen als leerjaar bestempeld voor de jonge ploeg. Desondanks zorgde Egara bijna voor de verrassing. De eerste wedstrijd tegen Atlétic Terrassa werd immers thuis met 3-2 gewonnen. Echter een week later stelde Terrassa op het eigen terrein orde op zaken. Zaterdag won het met 3-0, zondag met 3-1.

Het verlies van Egara betekent ook dat de club voor het tweede jaar op rij niet zal deelnemen aan de EHL. “Dat we ons niet geplaatst hebben voor de EHL is erg jammer, maar vanaf het begin van dit jaar hebben we tegen elkaar gezegd dat we in een lang groeiproces zitten. Dat we niet naar de EHL gaan, betekent dus dat we er ook nog niet klaar voor zijn”, aldus de coach van Egara, Ramon Rius.

In tegenstelling tot Egara was RC Polo wel zeer teleurgesteld. Het Madrileense Club de Campo schakelde de club uit Barcelona uit. Coach Eduardo Fabregas: “Ik heb het gevoel dat we een goede kans voorbij hebben laten gaan. Vooral in de tweede wedstrijd (2-1 in het voordeel van Club de Campo, red.) hebben we veel kansen gecreëerd waar we slecht mee zijn omgesprongen.”

Vooral de strafcorner, normaal gesproken een sterk wapen van Polo met cornerspecialist Pau Quemada (foto), liet het afweten afgelopen weekend. Van de zes strafcorners wist hij er geen enkele te benutten. “Je weet dat als in zulke wedstrijden de corner niet loopt, het erg moeilijk wordt om te winnen”, aldus Fabregas.

Club de Campo en Atlétic Terrassa spelen zondag 22 mei het eerste finaleduel in Madrid.

Geschreven door: Sander van der Weide

Reageer