EHL: Bloemendaal in thriller langs Dragons

De heren van Bloemendaal hebben zich na een ware thriller tegen KHC Dragons geplaatst voor de halve finale van de EHL. De ploeg van Russel Garcia stond lange tijd op achterstand maar door een hattrick van Tom Boon in het laatste kwart kon de thuisploeg uiteindelijk zegevieren.

Bloemendaal Dragons EHL MdW van Puffelen

Bloemendaal kende een zwakke start in het thuisduel tegen Dragons. De ploeg van Russel Garcia werd overrompeld door de Belgische formatie uit Brasschaat dat al na zes minuten de score opende via de eerste corner van de wedstrijd. Hoewel de inzet van Felix Denayer aanvankelijk gekeerd werd door Jaap Stockmann schoot hij de rebound met een hoge backhand op weergeloze wijze binnen en bracht zo zijn team op 1-0. Amper van de schrik bekomen moesten de heren van Bloemendaal lijdzaam toezien hoe Florent van Abel vier minuten later ook doeltreffend was en kon de inhaalrace voor de Mussen beginnen. In het tweede kwart leek de thuisploeg zijn draai wat meer gevonden te hebben en dat resulteerde vijf minuten voor tijd in de aansluitingstreffer van Diede van Puffelen die enkele momenten later het veld moest verlaten met een enkelkwetsuur.
Aangemoedigd door de enthousiaste Bloemigans kwam Bloemendaal na rust sterker de kleedkamer uit maar ondanks enkele (corner)kansen werd de 2-2 niet gevonden. De 3-1 kwam er halverwege deze helft wel door een listige tip-inn van Florent van Aubel die tussen de benen van Stockmann verdween. In het laatste kwart zette Bloemendaal alles op alles om toch weer die aansluiting te vinden en nadat een eerdere cornervariant op de lat verdween kwam deze er veertien minuten voor tijd wel via een rake corner van Tom Boon. Deze treffer luidde een zinderende slotfase in waarin Dragons vooral verdedigde om de aanvallen die Bloemendaal bleef inzetten te kunnen pareren. De Belgen konden echter niet voorkomen dat hun landgenoot, Boon, met nog zeven minuten te spelen de gelijkmaker binnen gleed waarna de cornerspecialist enkele minuten later ook op de stip aan mocht leggen om zijn team voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong te zetten. Met deze rake strafbal maakte hij zijn hattrick compleet en is Bloemendaal door naar de halve finale. Als Kampong van UHC Hamburg wint treft de ploeg van Russel Garcia de Utrechtse formatie en anders spelen de Mussen de halve finale tegen OZ.

Reageer