EHL: Bloemendaal via monsterzege door naar kwartfinales

De heren van Bloemendaal hebben hun eerste wedstrijd in de EHL knock out fase met speels gemak gewonnen van het Poolse Pomorzanin Torun. De ploeg van Russel Garcia won het duel met 2-14.

Bloemendaal heren RV Hofman Vos

De toon werd al vroeg gezet toen Tom Boon al na twee minuten via een mooi ingegleden tip-inn de score opende om enkele momenten later middels een de eerste corner van de wedstrijd ook voor de 0-2 te tekenen. Diede van Puffelen en Pelle Vos zorgden ervoor dat de voorsprong nog voor het eerste rustmoment opliep naar 0-4 waardoor het duel toen duidelijk al gespeeld was. In het tweede kwart liep Bloemendaal via Simon Gougnard (2x) en Roel Bovendeert gestaag uit naar 7-0 waarna ook Boon zijn hattrick compleet maakte.

Na rust ruilde coach Garcia keeper Jaap Stockmann in voor Maurits de Visser zodat ook de tweede goalie zijn minuten mee kon pikken. Hij zag hoe Boon, van Puffelen en Bovendeert de stand naar 0-11 tilden waarna Visser vroeg in het laatste kwart toch een tegentreffer moest dulden. De spanning was gezien de grote marge allang uit het duel verdwenen maar de doelpunten bleven vallen. Boon tipte zijn dagtotaal nog naar vijf waarna de concentratie bij de thuisploeg langzaam verdween waardoor de Polen de 2-12 konden scoren. Het slotakkoord was echter voor Dominic Aarts en Boon die de eindstand op 2-14 zette.

Al met al een prima start dus voor Bloemendaal dat het in de kwartfinale een stuk lastiger zal krijgen wanneer het KHC Dragongs treft dat met 6-2 won van Harvestehuder.

Reageer