EHL: Geen dubbel voor Oranje Zwart - Hoofdklasse Hockey Nederland

EHL: Geen dubbel voor Oranje Zwart

Na een zinderende finale is het Oranje Zwart maandagmiddag niet gelukt de dubbel te pakken. In reguliere speeltijd kwamen OZ en Harvestehuder niet verder dan een 2-2 gelijkspel en dus werd deze EHL finale beslist op shoot-outs. 

Oranje Zwart OZ - Surbiton EHL MdW de Voogd (4)

De Eindhovenaren beginnen goed aan de finale. Hoewel Harvestehuder prima tegenstand biedt is het OZ dat in het eerste kwart een aantal keer dichtbij het openingsdoelpunt komt. Zo ziet Spaanse spits Gabriël Dabanch zijn backhand gekeerd worden, is Rob Reckers net te laat bij de tweede paal om de strakke voorzet van Bob de Voogd binnen te tikken en is ook Jelle Galema een aantal keer dichtbij de 1-0. De grootste kans komt echter op naam van Harvestehuder. De Duitse formatie weet de bal langs keeper Mark Jenniskens te krijgen maar doordat Mink van der Weerden net iets eerder bij de bal is dan een Duitse spits voorkomt hij een achterstand voor zijn team. In de laatste minuten van het tweede kwart zet OZ nog een keer aan en lijkt Dabanch eindelijk de score te gaan openen ware het niet dat zijn prachtige lob op de paal belandt. In de slotminuut van de eerste helft krijgt de thuisploeg de eerste corner van de wedstrijd toegekend. Omdat keeper Tobias Welter de eerste inzet van van der Weerden hoog wegwerkt mag de cornerspecialist nog een poging wagen. Dit keer sleept hij de bal hard het net in en dus gaat Oranje Zwart met een 1-0 voorsprong rusten.

Hoewel er na een sterke eerste helft geen vuiltje aan de lucht lijkt voor Michel van den Heuvel en zijn mannen begint Harvestehuder fel aan de tweede helft en weet het na enkele minuten op gelijke hoogte te komen. Oranje Zwart komt echter gelijk met een antwoord en versiert aan de andere kant van het veld de derde corner van de wedstrijd. Omdat van der Weerden op dat moment niet in het veld staat mag Dabanch vanaf kopcirkel een poging wagen. Zijn sleep is lang niet slecht maar keeper Welter staat zijn mannetje en werkt goed weg. Bij de Duitsers lijkt het vertrouwen te groeien en ze verschijnen meer en meer in de cirkel van keeper Jenniskens. Desalniettemin is het toch weer Oranje Zwart dat de leiding neemt. Rob Reckers wordt niet opgemerkt door de Duitse verdediging en kan de bal van dichtbij binnen tippen. De bal ligt echter nog niet op de stip of Harvestehuder is weer in de aanval en pakt een corner. Waar de eerste drie pogingen via Eindhovense voeten onschadelijk worden gemaakt is de vierde raak. Michael Körper sleept zijn team in de slotminuut van het derde kwart naar 2-2.

Oranje Zwart geeft in de het laatste kwart alles om maar dat winnende doelpunt te maken. De één na de andere aanval wordt ingezet maar ook de vermoeidheid slaat toe. Zowel de Voogd als Baart komen in de slotminuten nog dichtstbij de 3-2 maar elke keer is het de sterk-keepende Welter die in de weg staat en Harvestehuder in de race houdt. Na 70 minuten staat nog steeds de 2-2 op het bord en dus moet deze finale middels shoot-outs beslist worden.

Waar Jelle Galema het doel wel weet te vinden, missen Gabriël Dabanch, Robert van der Horst en Sander Baart hun shoot-outs. Omdat Harvestehuder er drie van de vier raakt pakken zij het goud. Ondanks een sterke wedstrijd is landskampioen Oranje Zwart er niet in geslaagd ook deze titel in Eindhoven te houden.

Comments (8)

 1. Wel sneu dat zo veel spelers na afloop moesten huilen, zat er helaas niet in!

 2. Niet alle titels zijn dus te koop.

 3. Het vreemdelingen legioen van OZ telt 2 Belgen, 3 Pakistanen en 1 Spanjaard. Volgend jaar komt hier zelfs 1 Belg bij..

  Kunnen we ons niet gewoon aan een max van 3 buitenlanders per team houden?

 4. Mooie open wedstrijd tussen twee bijna gelijkwaardige teams. Het grote verschil was vandaag de keeper. De Duitse keeper Walter redde niet alleen zijn team in het vierde kwartmet een paar fantastische reddingen maar bleef ook stoïcijns bij de shoot-outs daar waar OZ-keeper Jenniskens zowel bij de 1-1 als bij de shoot-outs toch wel heel gemakkelijk werd geklopt.

 5. Van der Horst verliest altijd van Tobias Hauke, altijd! Tenminste in de belangrijke wedstrijden en finales!

 6. Sfeerloze EHL, bezoek altijd trouw de EHL maar deze keer was het sfeerloos. Wel veel publiek maar niet zoals op HGC of Bloemendaal, ligt denk ik aan het soort publiek. OZ had betere veld spel maar je weet dat je echt pas hebt gewonnen als je die beker hebt tegen Duitse clubs.
  Hoop dat de EHL volgend jaar ergens anders de finale heeft!

 7. Eens, gewoon naar publiek bij OZ. Hoe gaat deze club volgend jaar na de fusie heten? Neem aan dat het geen OZ meer zal zijn?

 8. Was een dubbeltje op z’n kant. Jammer dat ie voor OZ net de vekeerde kant op valt..
  Mooi om dit soort topwedstrijden te zien. Hopelijk hebben we komende zomer met Oranje net wat meer geluk dan OZ gisteren.

Reageer