EHL: Kampong door naar laatste acht

Middels een 2-0 overwinning op de Waterloo Ducks heeft Kampong zich als derde Nederlandse ploeg verzekerd van een plek bij de laatste acht. In de kwartfinale treft de ploeg van Alexander Cox het Duitse UHC Hamburg.

EHL Kampong Waterloo Ducks de Wijn MdW
(c) Maurice de Wert

Het duel tussen Kampong en het team uit Waterloo met zowel Belgische als Franse internationals was de laatste in de KO16 fase van deze EHL en ging zeer gelijk op. Waar de Waterloo Ducks in het eerste kwart een lichte overhand hadden speelden de twee kwarten daarna zich voornamelijk tussen de 23-meterlijnen af. Echt grote kansen waren er maar sporadisch maar toen Thierry Brinkman het eerste echte gevaar in de Belgische cirkel creëerde was het ook gelijk raak. De jonge aanvaller legde de bal slim af op Rutger Marres die de bij de paal ingelopen Robbert Kemperman op maat wist te bedienen.

In het laatste kwart schoot Waterloo de startblokken uit op weg naar de gelijkmaker maar lang hielden de Belgen, die in deze periode onder andere een corner onbenut lieten, dit niet vol. Kampong was niet van plan de voorsprong uit handen te geven, zette nog even aan en toen de ploeg van Alexander Cox het nogmaals vanaf kopcirkel mocht proberen werd de wedstrijd door Loïck Luypaert, die feilloos raak sleepte, in het slot gegooid.

De eerste kwartfinale-plek voor Kampong is met deze overwinning een feit. Zaterdag op 16:45 gaat de Utrechtse formatie de strijd aan met UHC Hamburg voor een plek bij de laatste vier. Bekijk hier het volledige schema van de kwartfinales

Reageer