EHL: Kampong middels zevenklapper door naar laatste zestien

Nadat Kampong zaterdag in de thriller tegen East Grinstead nog op het randje van uitschakeling had gestaan won de ploeg van Alexander Cox vandaag overtuigend met 7-1 van Dinamo Stroitel. Hiermee is een plek bij de laatste zestien een feit.

Kampong EHL Joost van de Vijfeijken
Joost van de Vijfeijken maakte zijn eerste en tweede EHL doelpunt. (c) Maurice de Wert

De toon van de wedstrijd werd al in de eerste kwart gezet. Loïck Luypaert, Constantijn Jonker en Joost van de Vijfeijken zetten de Utrechtse formatie binnen een kwartier op 3-0 waardoor Dinamo Stroitel toen eigenlijk al wist dat de volgende ronde er niet in zou zitten. Het niveauverschil was, in tegenstelling tot gister in de thriller tegen East Grinstead, zeer groot getuige het gemak waarmee de ploeg van Alexander Cox om de Russen voorbij speelde.

Nadat wederom Jonker en van de Vijfeijken de score nog voor rust opvoerde naar 5-0 tekende Philip Meulenbroek in het derde kwart, middels een snoeiharde backhand, voor de 6-0. Hierna leken de Utrechtse heren het wel welletjes te vinden. Luypaert mocht in de slotminuten van de wedstrijd nog een keer aanleggen op kopcirkel en bracht met zijn tweede van de dag de stand nog naar 7-0. Vlak hierna werd de ingebrachte tweede keeper Bram Ouendag overtroefd door Pavel Plesetskiy die de eindstand bepaalde op 7-1.

Met deze zege is Kampong door naar de laatste zestien. Deze, en de finale rondes, vinden tijdens het paasweekend plaats op Bloemendaal. Voor Oranje Zwart en Bloemendaal begint daar het EHL-seizoen.

Naast Kampong plaatsten ook Royal Daring, Rot Weiss Köln en SV Arminen zich voor de volgende ronde.

Reageer