EHL: Kampong mist kwartfinale na shoot-outs

Onder aanmoediging van het Belgische publiek dat in grote getalen aanwezig was bij deze achtste finale hebben Dragons ten koste van Kampong de kwartfinale bereikt. Waar het na de reguliere speeltijd 2-2 stond moest de wedstrijd op shoot-outs beslist worden. 

Kampong Dragons EHL MdW Jonker Luypaert (2)
Kampongs’ nieuwe aanwinst, Loïck Luypaert zat Jonker constant op de hielen. Credit: Maurice de Wert

In deze laatste achtste finale van de dag zijn de ploegen zeer aan elkaar gewaagd maar het is Kampong dat al vroeg in de wedstrijd de leiding weet te nemen. In een drukke cirkel komt de bal uiteindelijk bij Thierry Brinkman die de 1-0 binnen tennist. Dragons doet echter niet onder voor de Utrechters en komen terug in de wedstrijd. Vlak na het begin van het tweede kwart slaat Manu Stockbroeck met zijn backhand de bal voor het goal van keeper David Harte langs waar Mathew Cobbaert paraat staat en de gelijkmaker binnen tikt. De wedstrijd wordt op hoog tempo gespeeld en beide ploegen krijgen kansen om een voorsprong te pakken. Zo ziet Loick Luypaert, die volgend jaar bij Kampong speelt, zijn cornerinzet het doel net missen en wordt er een corner van Kampong knap uitgelopen. Drie minuten voor rust is het dan wel raak voor het team van Alexander Cox. Robbert Kemperman schiet de bal vanaf rand cirkel met zijn backhand snoeihard de verre hoek in.

Kampong begint voortvarend aan de tweede helft. Al in de beginfase staan de Utrechters meerdere keren in de cirkel van de Belgen maar zijn ze slordig in de eind-passing. Aan de andere kant van het veld is het vervolgens wel raak. Jerome Saeys kan de bal in het midden van de cirkel aannemen en pusht de bal strak in de hoek. Op hoog tempo wordt de zeer vermakelijke wedstrijd vervolgt, de ploegen gaan opzoek naar het winnende doelpunt. Kampong komt er vaak dichtbij maar lijkt de felheid om dat laatste zetje te geven te missen. Ook aan de andere krijgen de Belgen de bal niet achter keeper Harte en dus moet de wedstrijd middels shoot-outs beslist worden.

Waar Quirijn Casper raak schiet zien Sander de Wijn en Laurence Docherty hun inzet gekeerd worden door shoot out-keeper Matteo Gryspeerdt. Hoewel Robbert Kemperman en Erik Bouwens de stand nog naar 3-3 brengen is de beslissende shoot-out voor Felix Denayer. Hij scoort en brengt daarmee een eind aan het EHL avontuur van Kampong.

Dragons speelt vrijdag in de kwartfinale tegen Rotterdam.

Comments (21)

 1. Anti climax voor Kampong, weer 0 prijzen

 2. Zal volgens trainer Cox wel de schuld van de arbitrage zijn.

 3. Het was de schuld van de arbitrage:

  Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Constantijn Jonker een gele kaart, die naar verluidt niet voor hem maar voor Floris de Ridder was bedoeld. Een kaart met consequenties, zo bleek. Want hierdoor mocht Jonker niet meedoen aan de shoot-outs. Cox: ‘Hij was onze nummer één op het lijstje. En Roderick Weusthof was de nummer twee. Maar hij had te veel last van zijn knie om er een te kunnen nemen.’

 4. Hockeywatcher

  @Stick
  Hier klopt iets niet. Volgens de FIH tournament regulations die hier van toepassing zijn, is alleen een speler die een rode kaart heeft gekregen (of die door de toernooidirecteur is geschorst) uitgesloten van de shootouts. Jonker mocht volgens mij dus wel meedoen!
  Wie heeft die beslissing genomen?

 5. Lijkt er op dat Cox dit heeft gedaan

 6. Klaas-Jan

  Nou, lekkere onervaren blunder dan van de coaching staff. Lijkt me de taak van de manager om direct (als je de regels dan niet kent) te informeren bij de officials of je hem wel of niet mag laten nemen. Totaal geen regie op het moment dat het juist wel moet. Bovendien had Jonker als hij ervan overtuigt was een replay kunnen aanvragen om zichzelf 2 minuten voor het einde te sparen van de tijdstraf en zodoende beschikbaar te maken voor de shootout (als hij dacht dat het anders niet mocht). Kapitale blunder lijkt mij zo van iedereen. Als je dat soort details niet in de hand hebt win je geen prijzen, nooit. Pinoke uit is wat anders dan EHL of play-offs.

 7. Hartstikke mooi dat Dragons door is. Leuk voor het toernooi, enthousiaste supporters!

 8. Hockeywatcher

  Tja, die regels en reglementen, toch…
  Goede les om die de volgende keer toch maar eens na te lezen voor het toernooi begint. Teammanagers krijgen trouwens een verplichte briefing op de dag voor het toernooi waar hen dit expliciet gezegd wordt!

 9. weer Docherty die mist. Toch ene net-niet carriere..

 10. Beetje onzinnig commentaar van de hockeywatcher: lees reglement er maar eens op na:

  a. Tijdstraf deelname bepaald de technische tafel: (in each case the suspension to be timed and controlled by the technical table, such time to start once the player is seated in the designated area for suspension, and the game is re-started)

  Mocht dus niet starten!

  b. Videoreferral: except for the award of a personal penalty (a card)

  Video umpire is dus niet toegestaan bij tijdstraf.

 11. Hans van der Ley

  @speler. Niet op feiten gebaseerde opmerking. Laurence is meerdere malen kampioen met Bloemendaal geworden. Herinner mij dat hij de enige goal in de beslissende finale wedstrijd tegen Amsterdam maakte in zijn eerste seizoen bij Bloemendaal. Bij oranje veel pech gehad met blessures. Track record waar je als speler trots op mag zijn. Kennelijk is jouw carrière in het hockey meer succesvol geweest, anders een wat trieste opmerking.

 12. ik citeer hockey.nl;EINDHOVEN – Constantijn Jonker had woensdag in de wedstrijd tegen Dragons ondanks zijn gele kaart in de reguliere speeltijd een shoot-out mogen nemen. Dat verklaart EHL-toernooidirecteur Björn Isberg tegenover hockey.nl. Volgens Isberg stond Jonker op de eerste lijst die door Kampong is ingeleverd. Later is dit rijtje aangepast, zo laat hij weten. ‘De beslissing om Jonker niet op te nemen in de shoot-outs, is gemaakt door Kampong’, aldus Isberg.

  Kampong-coach Alexander Cox erkent dat hij eigenlijk wel wist dat Jonker wel in actie mocht komen tijdens de shoot-outs. ‘Constantijn wilde ‘m zelf liever niet nemen. Gisteren, in alle hectiek, vond ik het eenvoudiger om te zeggen dat hij door zijn kaart niet mee mocht doen aan de shoot-outs.’

  ‘Aanvankelijk gingen we daar zelf ook vanuit. Navraag leerde dat dit wel mocht. Als een speler ‘m liever zelf niet neemt, dan heb ik daar begrip voor. De afspraak was dat de jongens dit zelf zouden aangeven. We hadden met genoeg man op de shoot-outs geoefend. Dat was dus geen probleem.’

 13. Afgang voor Kampong begeleiding…Sta je dan als club. Alle investeringen ten spijt, geen prijzen. Oh oh, die boze buitenwereld toch. Lage gunfactor, deze club.

 14. Cox luistert goed naar zijn bazen.

 15. Echt geinig, lijkt erop dat Cox er niet van op de hoogte is en er daarna op gewezen werd. ” ja maar, ik wist dat ECHT wel “… ja ja

 16. Hockeywatcher

  @ik
  Oops, dat moet niet leuk zijn, je eigen commentaar te moeten inslikken.
  Nooit te laat om wat bij te leren, lees het (juiste) reglement er maar op na : FIH Tournament regulations-Outdoor 2013, Appendix 10, artikel 4 (pagina 31)

 17. @hockeywatcher had gelijk!

  Kennelijk is de druk bij Kampong zo hoog dat elke keer het excuus bij een ander moet worden neergelegd!

 18. komt alleen voor bij Kampong

  Ze hebben hier een blauw hart….

  En Kampong heeft:

  geen geld
  geen clubhuis
  geen titel

 19. Wat is de redactie een zielig clubje.. bijna net zo zielig als Kampong!

 20. Maar bij lange niet zo zielig als Kampongbasher Stick. Zieligheid ten top, hou toch eens op!

 21. Redactie Hoofdklassehockey.nl

  Wij willen al onze bezoekers graag verzoeken om een reactie te geven die op het artikel slaat, elkaars mening te respecteren en geen uitspraken te doen waarin eenieder elkaar direct aanvalt. Natuurlijk mag er kritiek gegeven worden maar hou je een beetje aan de fatsoensregels. Je mag best scherp zijn maar overdrijf niet, en zeker niet door meerdere keren onder verschillende namen te reageren.
  Deze post wordt gesloten omdat er een aantal bezoekers zijn die, voor de zoveelste keer, hun mening helaas niet op een normale manier kunnen uiten.
  Bedankt voor jullie medewerking en begrip.

  Met vriendelijke groet,

  De Redactie

Comments are closed.