EHL: Kampong uitgeschakeld door UHC Hamburg | Hoofdklasse Hockey Nederland

EHL: Kampong uitgeschakeld door UHC Hamburg

Kampong is er niet in geslaagd de halve finale van de EHL te bereiken. De Utrechtse formatie verloor donderdagavond met 3-2 nederlaag van UHC en ligt daardoor uit het toernooi.

UHC Kampong Jonker Furste
(c) Maurice de Wert

Nadat UHC in het eerste kwart een lichte overhand had was het Kampong dat tien minuten voor rust de score opende doordat Loïck Luypaert de eerste corner van de wedstrijd hard langs keeper Jacobi wist te slepen. De teams waren in deze periode zeer aan elkaar gewaagd, met kleine kansjes aan beide kanten van het veld maar het was UHC dat tien minuten na rust door een slim genomen vrije slag van Florian Fuchs op gelijke hoogte kwam. Het was diezelfde Fuchs die er vervolgens ook voor zorgde dat Duitsland voor het eerst in deze kwartfinale aan de leiding kwam. De Duitse international speelde middels een knappe rush alles en iedereen voorbij om vanaf kopcirkel keihard de 2-1 binnen te schieten. Door Constantijn Jonker hield Kampong echter de aansluiting in tact toen de aanvaller enkele seconden voor het verstrijken van het derde kwart listig de 2-2 binnen pushte.

In het slotkwartier gooide beide ploegen het gas erop, op zoek naar die winnende treffer. Het spel werd harder, beide ploegen waren inmiddels hun video referral verloren en lang leek deze laatste kwartfinale van de dag uit te lopen op shoot-outs. Leek, want met nog vijf minuten te spelen tipte Jens Fürste de Duitse formatie naar 3-2 en daar had Kampong geen antwoord meer op.

UHC gaat door naar de halve finale en treft daarin Royal Daring. De andere halve finale gaat tussen Oranje Zwart en Bloemendaal.

Comments (3)

 1. van geen geld op de bank
  naar geen prijs op het veld
  en dat zonder nieuw clubhuis.

  Blauw wit jammer joh

 2. UHC Ole

 3. Vraag aan Hans

  En Hans, vertel eens: wat heeft Kampong jou misdaan?

Reageer