EHL: Mink van der Weerden sleept OZ naar halve finale | Hoofdklasse Hockey Nederland

EHL: Mink van der Weerden sleept OZ naar halve finale

De heren van Oranje Zwart hebben op de EHL in Bloemendaal ten koste van Club Egara de halve eindstrijd bereikt. De Eindhovenaren wonnen hun kwartfinale met 4-1, door een hattrick van Mink van der Weerden en een late treffer van Jelle Galema. In de halve finale treft de ploeg van Michel van den Heuvel de winnaar van het duel tussen Kampong en UHC Hamburg.

EHL OZ Arminen MdW van der Weerden
(c) Maurice de Wert

OZ, dat aantrad zonder Niek van der Schoot, begon voortvarend aan deze kwartfinale want de eerste keer dat Mink van der Weerden, na drie minuten spelen, op kopcirkel mocht aanleggen voor de eerste corner van de wedstijd was het al raak voor de ploeg van Michel van den Heuvel. Met deze voorsprong op zak voerden de Eindhovenaren de druk in het eerste kwart op maar net als in de achtste finale had OZ weinig succes in de afronding. Egara groeide daarentegen langzaam in de wedstrijd en dit resulteerde enkele minuten voor rust in de 1-1 van de Belgische Alexandre de Paeuw die de gelijkmaker uit de rebound van een corner hard achter doelman Vincent Vanasch wist te flatsen.

Tot aan het vierde kwart bleef de 1-1 in stand. Oranje Zwart bleef de druk opvoeren en dat gaf uiteindelijk voor het gewenste resultaat. Nadat zijn corner inzet via een Spaanse voet het doel uit werd gewerkt mocht Mink van der Weerden twaalf minuten voor tijd op de stip aanleggen en pushte OZ vanaf daar weer aan de leiding. Toen hij zes minuten later met zijn tweede rake corner van de dag zijn hattrick compleet maakte was de wedstrijd wel gespeeld. Het slotakkoord was echter voor Jelle Galema die de voor de laatste minuut ingebrachte tweede doelman van Egara omver wist te spelen en daarmee de eindstand op 4-1 bepaalde.

Oranje Zwart pakt als eerste Nederlandse team een plek in de halve finale en speelt daarin tegen Bloemendaal dat met 3-4 van KHC Dragons won.

Reageer