EHL: Ook Rotterdam uit EHL gespeeld door Dragons

Na Kampong heeft Dragons ook Rotterdam vanmiddag uit de EHL geknikkerd. De Belgen waren met 0-1 te sterk voor de ploeg van Reinoud Wolff. 

Rotterdam - Grunwald Poznan EHL MdW Hertzberger (2)
Credit: Maurice de Wert

Rotterdam begint goed aan de wedstrijd en speelt vooral het eerste kwart gecontroleerd. De Belgen hebben het verdedigend echter prima op orde waardoor de ploeg van Reinoud Wolff weinig echt gevaar weet te creëren. De beste kansen zijn in de eerste helft voor Björn Kellerman en Frans Hagemans maar zonder succes. Ook de Rotterdamse defensie staat in de eerste helft als een huis maar wanneer er toch een slordigheidje in sluipt wordt deze ook gelijk afgestraft. In de 27e minuut redt keeper Pirmin Blaak de eerste corner van de wedstrijd maar een minuut later moet hij toch zijn meerdere erkennen in Felix DeNayer die door Louis Rombout midden in de cirkel wordt aangespeeld en de bal hard binnen schiet.

Naarmate de tweede helft vordert neemt bij Rotterdam de druk zichtbaar toe. Hoewel het hierdoor wel meer gevaar creëert mist het net de felheid in de afronding. Dragons komen in deze helft bijna niet meer aan aanvallen toe en vooral in het laatste kwart is het éénrichtingsverkeer naar het goal van de Belgen. Met nog een kwartier te spelen mag Jeroen Hertzberger voor het eerst op kopcirkel aanleggen voor een corner. Waar hij zijn inzet twee keer door de voet van een verdediger gekeerd ziet, wordt de derde achtereenvolgende corner niet goed gestopt en zo tikken de minuten weg. In de slotminuut krijgen de Rotterdammers dan nog twee strafcorners maar nadat ook deze onschadelijk gemaakt worden door de Belgische keeper is de wedstrijd gespeeld. Na Kampong knikkert Dragons ook Rotterdam uit het toernooi.

 

 

Comments (9)

 1. De hegemonie vh Belgische hockey valt nu niet meer te ontkennen. De KNHB heeft een blooper van giga formaat gemaakt door Van Ass te verkiezen boven Lammers!

 2. De hegemonie die “Gras” noemt heeft niets te maken met Lammers.
  Dit heeft te maken met het jarenlang opbouwen van een zeer sterke jongens- en mannenlijn in België. Kijk naar U16/U18 en U21 van België al jaren wordt daar aan de weg getimmerd.
  Wekelijks komen die selecties bij elkaar, wekelijks trainen zij.
  Nederland is kampioen in de “vergenoegzaamheid”
  Belgen hebben leren knokken en hun grootste genot is om die arrogante Nederlanders op hun plaats te zetten.
  Kijk hoe het doelpunt valt van Dragons en kijk hoe het hele team van Dragons verdedigt.
  Tot slot er bestaan ook variaties bij de strafcorners, ben je gek ik sleep hem er gewoon in!

 3. @Bommel Dat ontken ik ook zeker niet, de visie en het leiderschap van Lammers heeft hier zeker een bijdrage aan geleverd. Sterker nog – Van Ass heeft Nederland kampioen in vernoegzaamheid gemaakt door aan vriendjespolitiek te doen en de foute spelers te selecteren!

 4. Ook mee eens!
  OZ haalt het gelukkig wel, met een of 2 Belgen, 1 Spanjaard en 3 Pakistani. EN dat is nu het probleem, ook dat weten we al jaren. Eigen spelers met mogelijkheden krijgen veel te weinig kans.

 5. Precies – hoezo houdt OZ zich niet aan de afspraken die met andere hoofdklasse clubs zijn gemaakt?

 6. @gras, welke hegenomie? nog nooit heeft een Belgische club de EHL gewonnen.

 7. Wat ontzettend kortzichtig!

  Vergeten dat België niet bij de top vier zat het laatste grootte toernooi? Vergeten dat Nederland 1e eindigde?

  Enja dit is scorebord journalistiek, maarja dat doe jij ook…

 8. Wacht maar tot het WK…

 9. @Gras, en als ze op het wk weer niet bij de top 4 eindigen? waar wachten we dan op?

Reageer