EHL: Oranje Zwart moeizaam met 2-0 langs SV Arminen

Na Bloemendaal heeft ook Oranje Zwart zich geplaatst voor de kwartfinale van de EHL. De finalist van vorig jaar won in de achtste finale met 2-0 van het  SV Arminen en speelt zaterdag in de kwartfinale tegen het Spaanse Egara.

EHL OZ Sv Arminen van der Schoot
Niek van der Schoot opende de score (c) Maurice de Wert

De koploper uit de hoofdklasse trof donderdagmiddag de Oostenrijkse landskampioen die eerder in het toernooi het Spaanse Atletic Terrassa uitschakelde en ook in deze achtste finale prima mee kon komen met OZ. De ploeg van Michel van der Heuvel had het een stuk zwaarder dan de Nederlandse collega’s van Bloemendaal een dag eerder maar was desalniettemin de hele wedstrijd de betere ploeg. Het enige dat de Eindhovenaren nalieten was het scoren waardoor ze de de tegenstander in de wedstrijd lieten groeien en het nog onnodig spannend maakten.

De score werd in de zestiende minuut geopend door de na een korte blessure behandeling in het veld teruggekeerde Niek van der Schoot, die na goed voorwerk van Bob de Voogd OZ aan de leiding schoot. Zowel Mink van der Weerden, die vijf keer op kopcirkel aan mocht leggen, als Thijs Bams en Jelle Galema kregen goede kansen op de 2-0 maar mede door prima keeperswerk van goalie Mateusz Szymsyk bleef de minimale voorsprong op het scorebord staan. Naarmate de minuten verstreken groeide ook de hoop op een gelijkmaker bij SV Arminen. OZ werd in deze fase slordiger en zag onder andere Robert van der Horst met een gele kaart voor vijf minuten naar de bank verdwijnen waarna Sander Baart aan het slot van het derde kwart het veld moest verlaten met een armblessure. In het vierde kwart gingen de Oosterijkers hard op zoek naar die ene treffer die wellicht tot shoot-outs zou kunnen leiden maar die kwam er niet. MInk van der Weerden had aan de andere kant twee minuten voor tijd meer succes; nadat hij ook zijn zesde cornerpoging gekeerd zag worden schoot hij OZ via een velddoelpunt naar 2-0.

Oranje Zwart gaat dus door naar de kwartfinale. Hierin treft het zaterdag het Spaanse Egara.

Reageer