EHL: Oranje Zwart op de valreep naar halve finale

Even leek het erop dat de EHL vervolgd zou worden zonder Nederlandse clubs. Na de uitschakeling van Rotterdam eerder op de dag lukte het Oranje Zwart in de kwartfinale tegen Real Club de Polo in de reguliere speeltijd niet de overwinning veilig te spelen en dus werd het duel via shoot-outs beslist.

Oranje Zwart heeft in deze kwartfinale de gehele wedstrijd het betere van het spel.. tot aan de cirkel. Daar lukt het de Eindhovenaren niet dit overwicht in doelpunten om te zetten. In het eerste kwart komt de ploeg maar mondjesmaat in de cirkel van de Spanjaarden maar mag Mink van der Weerden in de slotminuut voor het eerst aanleggen op kopcirkel. Zijn sleep is goed maar het keeperswerk van doelman Oriol Fàbregas mag er ook wezen. Juichend viert hij zijn redding. In het tweede kwart weet OZ veel vaker de aanvallende cirkel te bereiken maar onder andere Bob de Voogd en Jelle Galema missen doel of stuiten op de Spaanse goalie.

Na rust gaat de thuisploeg verder op zoek naar dat openingsdoelpunt. Onder andere Thomas Briels komt in de beginfase een aantal keer heel dichtbij maar zonder succes. Polo weet dan uit één van de weinige keren het de OZ-cirkel bereikt een corner te behalen. Gelukkig voor de Eindhovenaren doet de cornerverdediging wat het moet doen en wordt deze eruit gelopen waarna Sander Baart een poging tot een rebound onschadelijk maakt. Ook in het laatste kwart is het OZ dat de klok slaat, de ploeg van Michel van den Heuvel zet aanval na aanval in maar mede door goed verdedigend werd van oud-hoofdklasser Ramon Alegre wordt iedere poging onschadelijk gemaakt of gewoon slordig uitgespeeld. Geheel tegen de verhoudingen in versiert Polo zeven minuten voor tijd wederom een strafcorner. De sleep is echter zwak en dus een makkelijke prooi voor keeper Mark Jenniskens. De wedstrijd eindigt in de brilstand en dus zullen penalty shoot-outs gaan bepalen wie de laatste halve finale mag gaan spelen.

De eerste drie shoot-outs worden door de keepers gekeerd maar als David Alegre oog in oog staat met zijn oude teamgenoot raakt hij wel. Een kleine voorsprong voor Polo is het gevolg. Jelle Galema schiet zijn shoot-out vervolgens overtuigend het net in en als de inzet van Polo daarna weer gepakt wordt door Jenniskens is het aan Baart om OZ een kleine voorsprong te geven. Hij doet dat koelbloedig en ziet zijn keeper wederom een shoot-out van de Spanjaarden keren. Aan Bob de Voogd de taak om het af te maken en dat doet de aanvaller met verve. Hij pusht OZ naar de halve finale die zondag om 14:00 plaats vindt. De Eindhovenaren treffen hierin KHC Dragons.

Reageer