EHL: OZ redt Nederlandse eer

 Oranje Zwart heeft na een 3-0 overwinning op Dragons een EHL finaleplek in handen. Waar de ploeg uit Brasschaat eerder dit toernooi Kampong en Rotterdam naar huis speelde moet het nu genoegen nemen met de troostfinale. 

Na een wat afwachtend begin komt de halve finale tussen Oranje Zwart en Dragons pas aan het eind van het eerste kwart echt op gang. Nadat Dragons twee corners onbenut laten neemt Oranje Zwart het heft in handen. De thuisploeg groeit in de wedstrijd en ziet zowel Baart, als Briels, de Voogd en van der Schoot kansen krijgen de score te openen maar allen zonder succes. Waar een enkele inzet het doel net mist wordt de Eindhovense aanval ook belemmerd door de sterke verdediging van Dragons. Pas vlak voor het rustsignaal weten de Eindhovenaren eindelijk de ban te breken. Na goed voorwerk van Rob Reckers belandt de bal voor de meegelopen Jelle Galema die bij de tweede paal de 1-0 binnen tennist.

In de beginfase van de tweede helft mag van der Weerden voor de tweede keer deze wedstrijd aanleggen op kopcirkel. Waar hij zijn doelpoging er in de eerste helft nog uitgelopen zag worden sleept hij ditmaal feilloos raak. Een minuut later krijgt OZ nog een corner maar doordat de eerste uitloper dit maal wel snel bij de bal is lukt het de Eindhovenaren niet de voorsprong te vergroten. In de slotminuut van het laatste kwart is echter wel raak. Gabriel Dabanch schiet OZ met zijn backhand naar 3-0 en gooit daarmee het slot op de wedstrijd. In het laatste kwart lijkt de thuisploeg het wel te geloven. Dragons krijgt hierdoor iets meer ruimte om aan te vallen maar de overwinning voor OZ komt niet meer in gevaar. Nadat de Belgische ploeg Kampong en Rotterdam uit het toernooi speelde moet het nu genoegen nemen met de troostfinale. Oranje Zwart treedt morgen om 14:30 uur aan in de finale. Het speelt daarin tegen het Duitse Harvestehuder dat vanochtend met 3-2 won van Racing Bruxelles.

Reageer