EHL: OZ stuurt laatste Engelse ploeg naar huis - Hoofdklasse Hockey Nederland

EHL: OZ stuurt laatste Engelse ploeg naar huis

Oranje Zwart heeft zich vanavond zonder al teveel moeite weten te plaatsen voor de kwartfinale van de EHL. Met de 3-1 zege op Surbiton is nu ook de laatst overgebleven Engelse ploeg uit het toernooi geknikkerd. 

Oranje Zwart OZ - Surbiton EHL MdW Baart
Sander Baart aan de bal. Credit: Maurice de Wert

De thuisploeg begint voortvarend aan de wedstrijd. Al na een minuut spelen weet Gabriel Dabanch de rebound van een doelpoging van Jelle Galema achter keeper David Kettle  binnen de glijden. Oranje Zwart heeft vanaf het begin duidelijk het betere van het spel waardoor de 1-1 die Surbiton in de 17e minuut maakt redelijk uit de lucht komt vallen. Rob Moore wordt mooi aangespeeld in de cirkel, schudt de Eindhovense verdediging van zich af en schiet met zijn backhand de gelijkmaker binnen. OZ behoudt hierna echter de controle op de wedstrijd maar door prima verdedigend werk van de Engelsen komt de ploeg van Michel van den Heuvel pas in het derde kwart weer tot scoren. Waar een Engelse verdediger hem eerder van een doelpunt af hield tikt Rob Reckers OZ in de 45e minuut van dichtbij naar 2-1.

In het vierde kwart mag Mink van der Weerden aanleggen voor de eerste corner van de wedstrijd. Waar hij zijn eerste twee pogingen gekeerd ziet worden door een voet van een tegenstander en vervolgens de paal is drie keer scheepsrecht. Het cornerkanon sleept de 3-1 veiloos in de rechter bovenhoek. Met deze veilige voorsprong op zak spelen de Eindhovenaren de wedstrijd zonder al teveel inspanning uit en sturen zo ook gelijk de laatst overgebleven Engelse ploeg naar huis.

Oranje Zwart speelt vrijdag om 19:00 uur de kwartfinale tegen het Spaanse Real Club de Polo.

Reageer