EHL: Rotterdam pas in het laatste kwart over Lille heen | Hoofdklasse Hockey Nederland

EHL: Rotterdam pas in het laatste kwart over Lille heen

In de eerste EHL voorronde speelde Rotterdam vanmiddag tegen de thuisploeg Lille MHC waar de, welliswaar kleine, tribune goed gevuld was. Onder toeziend oog van de tegenstander van morgen, Reading, komt Rotterdam fel uit de startblokken en zet vanaf minuut één volle druk op de Franse ploeg. Dit resulteert in enkele kleine kansjes van onder andere Bjorn Kellerman en Jeffrey Thys. Daarna zakt de ploeg iets in waardoor Lille meer ruimte krijgt maar tot echt gevaar komt het niet. In het tweede kwart is Rotterdam wederom de bovenliggende partij en ziet het Seve van Ass dichtbij de openingstreffer komen. Uiteindelijk is het echter Lille dat meer geluk heeft. Uit een snelle counter zet Thibo Fourcoy vlak voor rust zijn team voorsprong. Blijkbaar was dat het zetje dat de Rotterdammers nodig hadden want twee minuten later mag Jeroen Hertzberger aanleggen voor zijn eerste corner die hij vervolgens hard in de rechterhoek sleept.

De gelijke stand heeft Lille vertrouwen gegeven en ze groeien in de wedstrijd. In het derde kwart zijn beide ploegen feller dan in de eerste helft maar slordig vooral in passing en afronding. De aanvallen van Rotterdam stranden allemaal rond de 23-meterlijn en ook de sporadische uitbraken van Lille leiden tot niets.

In het laatste kwart komen de Rotterdammers op gelukkige wijze eindelijk op voorsprong. De bal wordt hard de cirkel ingespeeld, belandt op de paal en rolt uiteindelijk via de Franse keeper Matthias Dierckens het goal in. Daarna is het Jeffrey Thys die eerst met zijn backhand en daarna uit de rebound van een corner de voorsprong voor de Rotterdammers weet te vergoten naar 4-1. Met deze vier goals komt Rotterdam op een totaal van 118 doelpunten in de EHL, een record.

De ploeg van van Reinoud Wolff heeft uiteindelijk gedaan wat het moest doen, de drie punten zijn binnen. Morgen zal het echter uit een ander vaatje moeten tappen wanneer het aantreedt tegen het Engelse Reading.

Reageer