Eindhoven wil WK in 2026 organiseren

Eindhoven wil het wereldkampioenschap voor heren en dames in 2026 binnenhalen. Het Philips Stadion, de thuishaven van voetbalclub PSV, moet als speellocatie dienen. Een commissie gaat de haalbaarheid van het toernooi onderzoeken.

De commissie staat onder leiding van voormalig voorzitter van Oranje Zwart Simon van den Boomen “Het is een traject wat je op tijd moet beginnen. 2026 klinkt ver weg, maar we hebben een paar jaar de tijd nodig om het goed op te lijnen. We zitten echt in de eerste fase, het onderzoeken. We hebben wat dat betreft de tijd nodig tot 2021 als de bidprocedure start”, zegt Van den Boomen in gesprek met Oranje-Rood TV.

In gesprek met partijen

In deze beginfase zijn er nog geen concrete toezeggingen. “We moeten met PSV in overleg of die periode beschikbaar is”, gaat Van den Boomen verder. “We praten tussen de tien en twaalf weken. Dat moet allemaal passen.”

Ook de politiek zal warm moeten worden gemaakt voor het WK. VVD-raadslid en oud-preses van EMHC, Marcel Oosterveer, is enthousiast. “Een WK is voor Eindhoven zeer belangrijk. Het is goed voor de economie van de stad, maar met name voor het imago van Eindhoven als internationale sportstad kan het enorm veel brengen.”

Politiek overtuigen

“Ik denk dat we de politiek meekrijgen”, gaat Oosterveer verder, “omdat de politiek heeft gezegd dat Eindhoven graag bruisend is. Daarom zijn dit soort evenementen van heel groot belang.”

Drie keer eerder in de historie organiseerde Nederland een WK: in 1973 in Amstelveen, in 1998 in Utrecht en in 2014 in Den Haag.

Reageer

Contact Us