EK 2019: Oranjeheren in groep met Duitsland, Oranjedames tegen België - Hoofdklasse Hockey Nederland

EK 2019: Oranjeheren in groep met Duitsland, Oranjedames tegen België

De Oranjeheren treffen volgend jaar in de groepsfase van het EK in Antwerpen Duitsland, Ierland en Schotland. De Oranjedames nemen het op tegen gastland en vice-kampioen België, Spanje en Rusland.

De Belfius Eurohockey Championships 2019 beginnen op vrijdag 16 augustus. Het titeltoernooi eindigt op zondag 25 augustus met de finale van de dames. De heren spelen een dag eerder om de Europese titel. De wedstrijden worden afgewerkt in het stadion op het Wilrijkse Plein naast de Expo en biedt plaats aan 8000 toeschouwers.

(c) http://www.belfiuseurohockey.com
(c) http://www.belfiuseurohockey.com

Oranje is titelverdediger

Zowel de Oranjeheren als de Oranjedames verdedigen in Antwerpen de Europese titel, die ze in 2017 in eigen huis veroverden. Op het Europees kampioenschap is ook een ticket voor de Olympische Spelen te verdienen. De winnaars plaatsen zich voor de Spelen van 2020 in Tokio.

De Oranjeheren spelen in Antwerpen in groep B. In de andere poule treffen gastland en vice-kampioen België, Engeland, de nummer drie van vorig jaar, Spanje en Wales elkaar. De Oranjedames zitten in groep A. Groep B bestaat uit Duitsland, Engeland, brons in 2017, vice-wereldkampioen Ierland en Wit-Rusland.

Bekijk het speelschema van het EK voor dames en heren in 2019

Reageer