EK (H): België laat zich verrassen door Spanje

De heren van België hebben de poulefase afgesloten met een nederlaag. In het Wagener Stadion verloren de Belgen woensdag met 2-0 van Spanje.

Dankzij twee ruime overwinningen op Oostenrijk (4-1) en Nederland (5-0) had België zich al geplaatst voor de halve eindstrijd. Spanje had na het gelijkspel tegen Oostenrijk (2-2) en de ruime nederlaag tegen Nederland (7-1) plaatsing bij de laatste vier niet meer in eigen hand.

Weinig actie

Het eerste kwart ging voorbij zonder echte grote kansen voor beide teams. De Belgische doelman Vincent Vanasch greep in voordat Alvaro Iglesias gevaarlijk kon worden op een voorzet van Marc Salles. Een schot van Alexander Hendrickx zeilde voorlangs het doel van Spanje.

Het bleef in het tweede kwart een gezapig potje, waarin Spanje twee mogelijkheden kreeg. Marc Garcia stuitte op Vanasch. De Belgische doelman was daarna kansloos op een schot van Enrique Gonzalez, maar de bal werd voor de lijn tegengehouden door Gauthier Boccard.

Energie

België leek met het oog op de halve finales weinig energie te willen verspillen. De ploeg kreeg wel een strafcorner. De inzet van Tom Boon werd door keeper Quico Cortes uit het doel gehouden. Het was dan ook logisch dat de rust zonder doelpunten werd gehaald.

Na rust werd het niet veel beter. Thomas Briels, die zijn dertigste verjaardag vierde, werd hard geraakt door het schot van ploeggenoot Victor Wegnez en Sébastien Dockier moest met groen naar de kant. Het leken de opmerkelijkste zaken in het derde kwart te zijn totdat de Spanjaard Xavi Lleonart aan een korte solo begon en met een schot Vanasch verschalkte: 1-0.

Score verdubbeld

Spanje kwam in het vierde kwart zelfs op 2-0. Joan Tarres tikte de bal langs Boccard en sloeg de bal vervolgens met een stuit langs Vanasch. Vanasch was vervolgens ook kansloos op de cornervariant. Diego Arana mikte de bal echter op de lat.

Spanje-België 2-0 (0-0)

42.Xavi Lleonart 1-0
51.Joan Tarres 2-0

Comments (1)

  1. Als Nederland vanavond verliest (wat we niet hopen natuurlijk, en ook niet wordt verwacht maar toch) dan gaat Spanje toch door? Waarom geen uitzicht op laatste vier?

Reageer

Contact Us