EK (H): België na shoot-outs naar finale

De Belgische heren hebben de EK-finale gehaald. De ploeg was vrijdag in het Wagener Stadion te sterk voor Duitsland na het nemen van shoot-outs. De stand na de reguliere speeltijd was 2-2.

België kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Thomas Briels veranderde een voorzet van de rechterkant van richting. Doelman Tobias Walter kon de bal met zijn legguard maar nipt uit het doel houden. Aan de andere kant benutte Duitsland meteen de eerste corner. De inzet van Lukas Windfeder leek op de lijn te worden gestopt door Florent van Aubel. De push was echter dermate hard dat de bal via de stick van de lijnstopper achter doelman Vincent Vanasch verdween.

Tom Boon

Met een individuele actie bracht Tom Boon in het tweede kwart België op gelijke hoogte. Hij tikte de bal langs keeper Walter voor het doel die vervolgens via de stick van Windfeder over doellijn rolde. Even daarvoor was Boon ook al gevaarlijk geweest. Zijn backhand zeilde toen via een Duitse stick over.

Vlak voor rust leek België op voorsprong te komen door een doelpunt van Felix Denayer. Duitsland vroeg een referral aan, omdat in de actie daarvoor een Belg de bal met de voet had meegenomen. Na bestudering van de beelden gaf de video-scheidsrechter de Duitsers gelijk en werd het doelpunt geannuleerd.

Dockier scoort

Ongeveer halverwege het derde kwart was het dan wel 2-1 voor België. Sébastien Dockier draaide weg bij zijn tegenstander en haalde hard uit. Doelman Walter had geen antwoord op de inzet van de voormalig speler van Den Bosch. Het was een verdiende voorsprong. België was de bovenliggende partij. De ploeg had weinig te duchten van de Duitsers.

Met de achterstand moest Duitsland wel komen in het laatste kwart. In de eerste minuut leverde dat meteen een grote kans op voor Marco Miltkau. Bij een schermutseling voor het doel belandde de bal voor de stick van Miltkau. Hij dacht te gaan scoren, maar doelman Vanasch dook naar de hoek en voorkwam tenauwernood een treffer. Even later stond de paal een Duitse gelijkmaker in de weg.

Extra veldspeler

Met nog vier minuten op de klok wisselde Duitsland Walter voor een extra veldspeler. Het werd de Duitsers bijna fataal. Amaury Keusters speelde de situatie echter slecht uit. Duitsland werd beloond voor de moedige beslissing. Met nog anderhalve minuut op de klok schoot Benedikt Furk de gelijkmaker binnen door in de korte hoek Vanasch te verslaan.

Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Daarin bleken de Belgen koelbloediger dan de Duitsers. Vanasch bleek niet te passeren voor de Duitsers. Arthur van Doren leek bij de stand 2-0 de winnende shoot-out te maken, maar uit video-beelden bleek dat hij de bal met de bolle kant speelde. Het was voor Duitsland uitstel van executie want Dieter Linnekogel schoot zijn shoot-out naast waardoor de Belgen alsnog feest konden vieren.

Duitsland-België 2-2 (1-1) België wint na shoot-outs 2-0

3.Lukas Windfeder 1-0 (sc)
18.Tom Boon 1-1
27.Sébastien Dockier 1-2
59.Benedikt Furk 2-2

Reageer

Contact Us