EK (H): België voor rust al klaar met Oostenrijk

Het herentoernooi is ook van start gegaan. In het Wagener Stadion troffen België en Oostenrijk elkaar. De Belgen wonnen met 4-1, een stand die al bij de rust was bereikt.

De Belgen hopen eindelijk een zo felbegeerde titel te kunnen winnen. Twee jaar geleden ging het mis in Londen en eindigde de ploeg van de Nieuw-Zeelandse coach Shane McLeod op een teleurstellende vijfde plaats. De winnaar van olympisch zilver is samen met Nederland en Duitsland favoriet voor de Europese titel.

Oostenrijk

Na een afwezigheid van acht jaar is Oostenrijk weer present op het Europese titeltoernooi. In 2009 eindigde de ploeg op een zevende plaats. Dat toernooi speelde Oostenrijk ook tegen België en verloor met 2-0.

Een fout in de Oostenrijkse verdediging leidde de openingstreffer van België in. Florian Steyrer speelde de bal tegen Benjamin Stanzl aan. België nam meteen de vrije slag. De bal kwam terecht bij Cédric Charlier. Hij schoot maar doelman Mateusz Szymczyk zat nog aan de bal. Hij kon voorkomen dat de bal voor de stick van Sébastien Dockier belandde: 1-0.

Goal en kansen voor Oostenrijk

Alexander Bele zette Oostenrijk twee minuten later naast België. De Oostenrijkers hadden in de beginfase al een plaagstootje uitgedeeld. Doelman Vincent Vanasch moest de actie van Patrick Stanzl een halt toeroepen. Even later was Patrick Schmidt dichtbij een tweede Oostenrijkse treffer. Zijn inzet belandde curieus genoeg via een Belgische stick niet in maar naast het doel.

Het was België dat nog in het eerste kwart op voorsprong kwam. De tweede strafcorner werd door Loïck Luypaert raak gepusht. Vlak voor rust gooide België het duel definitief in het slot. Na een hard schot van Thomas Briels, was Luypaert opnieuw trefzeker met de strafcorner.

Geen doelpunten na rust

Na rust veranderde er niets aan de score. België kreeg nog wel enkele goed mogelijkheden, maar die waren niet besteed aan Simon Gougnard, Tom Boon en Dockier. Oostenrijk leek zich in zijn lot te berusten en werd ondanks een overtal in de laatste vijf minuten op een corner na niet meer gevaarlijk.

België-Oostenrijk 4-1 (4-1)

5.Sébastien Dockier 1-0
7.Alexander Bele 1-1
10.Loïck Luypaert 2-1 (sc)
27.Thomas Briels 3-1
30.Loïck Luypaert 4-1 (sc)

Reageer

Contact Us