EK (H): Brons Engeland ten koste van Duitsland

De Engelse heren hebben tijdens het EK de bronzen medaille veroverd. De ploeg was in het Wagener Stadion met 4-2 te sterk voor Duitsland. Hierdoor keerden zowel de Duitse heren als dames met lege handen terug naar huis.

Duitsland had in de halve finales na shoot-outs verloren van België, nadat de ploeg een nederlaag in de reguliere speeltijd vlak voor tijd voorkwam met een doelpunt van Benedikt Furk. Engeland speelde in de andere halve eindstrijd een goed eerste kwart, maar was daarna de mindere van Nederland dat mede dankzij twee goals van Mirco Pruyser met 3-1 won.

Herhaling groepsduel

In de poulefase waren Duitsland en Engeland elkaar al tegengekomen. Duitsland kwam in de groepswedstrijd op een 2-0 voorsprong, waarna Engeland de achterstand omboog in een voorsprong. Uiteindelijk trokken de Duitsers aan het langste eind en pakten de winst met 4-3.

Op herhaling, dit keer voor het brons, maakten beide ploegen er een onderhoudend eerste kwart van. Engeland kreeg goede kansen via David Goodfield (2x) en Sam Ward. Voor Duitsland schoot Christopher Rühr keihard voorlangs.

Twee goals Engeland

In het tweede kwart kwam Duitsland op voorsprong. Mats Grambusch tipte de bal na een cornervariant achter doelman George Pinner. Ook Engeland mocht vanaf de kop van de cirkel aanleggen na een tevergeefs protest van de Duitsers. De Engelsen kozen eveneens voor variant, die werd benut door Barry Middleton.

Grambusch moest even later met groen naar de kant. Dat kwam de Duitsers duur te staan. Een pass van Michael Hoare bereikte Ian Sloan, die keeper Tobias Walter passeerde. Het betekende een 1-2 ruststand.

Duitsland gelijk

Tobias Haucke was na rust dichtbij de gelijkmaker. De bal rolde richting de Engelse doellijn. Liam Sanford pikte de bal net voor lijn op waardoor het gevaar was geweken. Duitsland kwam voor het einde van het derde kwart op gelijke hoogte. Lukas Windfeder pushte de corner raak. Even daarvoor had Engeland al een domper te verwerken gekregen. Hoare moest met een blessure, ondersteund door twee verzorgers, het veld verlaten.

Net nadat Martin Zwicker verzuimde Duitsland op voorsprong te zetten scoorden de Engelsen. De aanstormende Mark Gleghorne was in de sprint net iets sneller dan zijn directe tegenstander Max Kapaun en tikte de voorzet binnen.

Definitieve beslissing

Met nog iets meer dan vijf minuten op de klok wisselde Duitsland de keeper in voor een extra veldspeler. De Duitser kregen in het slot nog goede kansen. Een schot van Rühr werd gekeerd door Pinner en Fürk maaide over de bal. Engeland profiteerde. Middleton brak uit en bediende Phil Roper die de bal in het lege doel schoof.

Duitsland-Engeland 2-4 (1-2)

16.Mats Grambusch 1-0 (sc)
24.Barry Middleton 1-1 (sc)
27.Ian Sloan 1-2
44.Lukas Windfeder 2-2 (sc)
51.Mark Gleghorne 2-3
59.Phil Roper 2-4

Reageer

Contact Us