EK (H): Degradatie Oostenrijk na remise tegen Ierland

Na Polen is ook Oostenrijk gedegradeerd uit de A-divisie van het Europese hockey. In het Wagener Stadion speelden de Oostenrijkers zondag met 2-2 gelijk tegen Ierland, dat door het resultaat als zesde eindigde.

Voor beide ploegen stond er in hun laatste duel zeker nog iets op het spel. Ierland, dat tijdens het vorige EK nog brons pakte, had een punt nodig om zich te handhaven op het hoogste niveau. Oostenrijk moest winnen om zich te verzekeren van zijn plaats in de A-divisie.

Doelpunt Oostenrijk

De Oostenrijkers begonnen prima aan het duel. Al na vijf minuten zette Michael Körper zijn ploeg op voorsprong. Ierland ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar kon in het eerste kwart niet gevaarlijk worden.

De Ieren hadden het lastig met de stugge Oostenrijkers, die hun eerste corner door een slechte stop de mist in zagen gaan. Pas vlak voor rust maakte Ierland gelijk. Alan Sothern ontving de bal recht voor het doel en liet keeper Mateusz Szymczyk kansloos.

Ierland op voorsprong

De gelijke stand was voor Ierland dus voldoende voor handhaving. Maar de Ieren wilden meer. De eerste strafcorner was meteen raak. Shane O’Donoghue pushte de bal mooi in de bovenhoek. Oostenrijk zocht ook meer de aanval, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden in het derde kwart.

Veel kansen kreeg Oostenrijk ook niet in het vierde kwart. Toch kwam de ploeg op gelijke hoogte. Het was opnieuw Körper die keeper David Harte kansloos liet. Oostenrijk had nog een doelpunt nodig voor handhaving en wisselde de doelman in voor een extra veldspeler. Het leverde nog wel een goede kans op. De voorzet van Xaver Hasun werd niet binnengetikt.

Ierland-Oostenrijk 2-2 (1-1)

5.Michael Körper 0-1
27.Alan Sothern 1-1
35.Shane O’Donoghue 2-1 (sc)
57.Michael Korper 2-2

Stand Poule C/degradatiepoule:

Land Gespeeld Punten Voor Tegen
1.Spanje* 3 7 5 3
2.Ierland* 3 4 9 4
3.Oostenrijk** 3 3 5 5
4.Polen 3 1 3 10

* Handhaving A-divisie
** Gedegradeerd

Reageer

Contact Us