EK (H): Duitsland in doelpuntrijk duel langs Engeland

De Engelse heren hebben het tweede groepsduel van het EK verloren. De ploeg ging maandag in het Wagener Stadion in een attractief duel met 4-3 onderuit tegen Duitsland.

Duitsland had aan de eerste groepswedstrijd tegen Ierland slechts één punt overgehouden. Engeland toonde weinig mededogen met Polen en won met 6-0. De Duitsers moesten daarom een goed resultaat neerzetten tegen Engeland om de kansen op plaatsing voor de halve eindstrijd in eigen hand te houden.

Duitsers snel op 1-0

Duitsland begon voortvarend en na twee minuten stak Mats Grambusch zijn armen al in de lucht. Hij gaf zijn honderdste interland extra glans door zijn ploeg op voorsprong te zetten. Grambusch ving de bal op in de Engelse cirkel en op zijn kiezelharde forehand had doelman George Pinner geen antwoord.

De Duitsers zetten hun sterke spel voort in de beginfase en dat leidde negen minuten later tot de 2-0. Lukas Windfeder speelde Niklas Wellen. Hij draaide om zijn as en scoorde. Wellen was nauwelijks een minuut later weer gevaarlijk. Dit keer kon Pinner de inzet keren.

Engeland komt terug

Engeland verkleinde de achterstand al snel in het tweede kwart. Duitsland dacht een vrije slag te mogen nemen, maar het was Ian Sloan die er snel vandoor ging met de bal. Die kwam uiteindelijk bij Mark Gleghorne terecht die vrij in de cirkel kon uithalen: 1-2.

Beide ploegen kregen vlak na rust een goede mogelijk om op voorsprong te komen. Marco Miltkau tikte de bal door benen van Pinner. Langzaam rolde de bal richting de lijn, maar Liam Sanford voorkwam een Duitse treffer. Daarna moest de Duitse keeper Tobias Walter naar de hoek om de bal uit het doel te houden.

Engelse voorsprong

Walter had even later geen antwoord op de inzet van Phil Roper. Roper was weggestuurd door een scoop van achteruit, waarna hij de bal langs de uitkomende doelman speelde. Engeland zette door en kwam op voorsprong. De Duitse verdediging was kansloos op de strafcornervariant die werd afgerond door Adam Dixon.

Tegen het einde van het derde kwart kreeg Duitsland een strafbal toegewezen. Engeland vroeg een referral aan. Na lang beraad wees de video-scheidsrechter het protest toe en oordeelde dat er een strafcorner genomen moest worden.

Op gelijke hoogte

Die cornervariant belandde via Christopher Rühr op de lat. Het spel ging door en dat leidde opnieuw tot een corner, gevolgd door een volgende die werd benut door Lukas Windfeder. Na de korte pauze tussen het derde en vierde kwart kwam Duitsland weer op voorsprong. Doelman Pinner stopte het schot van Moritz Trompertz, maar was kansloos op de inzet van Anton Boeckel.

Een Engels slotoffensief met een extra veldspeler leverde niet de gewenste gelijkmaker op.

Engeland-Duitsland 3-4 (1-2)

2.Mats Grambusch 0-1
11.Niklas Wellen 0-2
16.Mark Gleghore 1-2
40.Phil Roper 2-2
41.Adam Dixon 3-2 (sc)
45.Lukas Windfeder 3-3 (sc)
46.Anton Boeckel 3-4

Reageer

Contact Us