EK (H): Duitsland speelt gelijk tegen Ierland

De Duitse heren zijn het EK begonnen met een gelijkspel. In het Wagener Stadion bleven de Duitsers zondag op 1-1 steken tegen Ierland.

Met beide ploegen stonden de nummers twee (Duitsland) en drie (Ierland) van het vorige EK tegenover elkaar. Tijdens dat toernooi zaten de teams ook bij elkaar in de groep. Duitsland won met 2-0 net als onlangs tijdens de World League Semi-Final in Johannesburg.

Topduel winnen

Het was niet alleen de eerste, maar ook meteen een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Met Engeland en Polen als komende tegenstanders zal minstens één van de topteams in de poule moeten worden verslagen om een plaats in de halve finales te kunnen afdwingen.

In het eerste kwart kregen Duitsland en Ierland ieder een kans op een doelpunt. Alan Sothern zag zijn inzet gekraakt door een teamgenoot, die bal eigenlijk langs de Duitse doelman Tobias Walter wilde tippen. Ook Martin Zwicker had een klein kansje, dat geen doel trof.

Duitsers op voorsprong

Nadat Sothern vlak na aanvang van het tweede kwart was gestuit op Walter kwamen de Duitsers op voorsprong. De eerste corner van het duel werd door Lukas Windfeder laag in de hoek gepusht. Duitsland deed zichzelf geen plezier door kort achter elkaar twee groene kaarten te incasseren. De numerieke minderheid bleef zonder gevolgen.

Balverlies van Matthew Bell zorgde ervoor dat Niklas Wellen kon opstomen naar de Ierse cirkel. Hij bediende Christopher Rühr, die met de backhand naast schoot. Rühr was na rust ook meteen gevaarlijk. Zijn schot werd gekeerd door doelman David Harte, die daarna ook nog de rebound van Anton Boeckel uit het doel hield.

Ierse gelijkmaker

In het vierde kwart kwam Ierland op gelijke hoogte. De bal werd hard de Duitse cirkel ingeslagen en Sean Murray was even aan de aandacht van de verdediging ontsnapt. Met een mooie tip verschalkte hij doelman Walter. De Duitse sluitpost voorkwam even later een Duitse achterstand door de eerste Ierse strafcorner tot lange corner te verwerken.

Ierland was in de slotfase nog het dichtbij een tweede treffer. Bell zag echter zijn voorzet vlak voor de doellijn worden weggehaald. Duitsland mocht in de slotseconden nog aanleggen voor een strafcorner, maar de Ierse verdediging hield stand.

Duitsland-Ierland (1-0)

17.Lukas Windfeder 1-0 (sc)
47.Sean Murray 1-1

Reageer

Contact Us