EK (H): Ierland verliest van Spanje

In Poule C hebben de Ierse heren hun eerste wedstrijd verloren. In de strijd om handhaving in de A-divisie ging de ploeg vrijdag in het Wagener Stadion met 1-0 onderuit tegen Spanje.

Ierland, de nummer drie van het EK van twee jaar geleden, liep plaatsing voor de halve finales mis door in de laatste groepswedstrijd met 2-1 te verliezen en Engeland. Spanje verloor van Nederland (7-1), speelde gelijk tegen Oostenrijk (2-2) maar versloeg de Belgen met 2-0.

Spanje snel op voorsprong

De Spanjaarden openden na drie minuten de score via Enrique Gonzalez, die goed wegdraaide van zijn directe tegenstander. De ploeg mocht vervolgens van geluk spreken dat Ierland er niet in slaagde nog in het eerste kwart op gelijke hoogte te komen. Matthew Nelson zag zijn schot via een Spaanse stick over het doel gaan en ook Alan Sothern was dichtbij een treffer. Een tip van Sean Murray belandde naast het Spaanse doel.

In het tweede kwart drong Ierland nog meer aan, maar het vizier stond niet op scherp. Shane O’Donoghue miste tot twee keer toe in kansrijke positie, tot ergernis van zichzelf. Spanje, dat in het slot wat vaker in de Ierse cirkel te vinden was, ging slordig om met de corners die de ploeg kreeg. Bij de eerste produceerde de aangever een rollertje en bij de tweede wilde Pau Quemada pushen, maar gleed de stick over de bal.

Kansen

Na rust bleef Ierland goede mogelijkheden krijgen. Lee Cole schoot in vrije positie voorlangs en John Jackson stuitte op Cortes, die ook redde op de inzet van Murray waarna de rebound over het doel verdween.

De Spanjaarden bleven gevaarlijk, maar drie corners in het laatste kwart waren niet aan hen besteed. Het slotoffensief van de Ieren met een extra veldspeler leverde nog een grote kans en een corner op maar bracht niet het gewenste resultaat, waardoor Spanje de drie punten pakte.

Spanje-Ierland 1-0 (1-0)

3.Enrique Gonzalez 1-0

Stand Poule C/degradatiepoule:

Land Gespeeld Punten Voor Tegen
1.Spanje 2 4 3 2
2.Ierland 2 3 7 2
3.Oostenrijk 2 2 3 3
4.Polen 2 1 2 8

Reageer

Contact Us