EK (H): Spanje en Oostenrijk delen de punten

De Spaanse heren zijn er niet in geslaagd hun tweede groepswedstrijd om te zetten in winst. In het Wagener Stadion leidde Spanje tegen Oostenrijk tot vlak voor tijd met 2-1, maar in de slotminuut maakte Michael Körper de gelijkmaker.

Spanje en Oostenrijk moesten hun wonden likken na de ruime nederlaag in hun eerste wedstrijd. De Oostenrijkers verloren met 4-1 van België en Spanje was het slachtoffer van een wervelend Oranje en ging met 7-1 ten onder.

Historie

In de historie waren Spanje en Oostenrijk elkaar op grote toernooien slechts drie keer eerder tegengekomen. De eerste maal was tijdens de Olympische Spelen van 1948. Toen eindigde het duel in 1-1. De twee daaropvolgende wedstrijden was Spanje te sterk. De meest recente confrontatie was tijdens de World League in 2015 (4-1).

Na een Oostenrijkse speldenprik via Michael Körper in de beginfase kreeg Spanje de eerste serieuze mogelijkheid. De Oostenrijkse verdediging kreeg de bal niet uit de eigen cirkel. De bal werd opgepikt door Xavi Lleonart, de nieuwe aanwinst van Bloemendaal. Zijn schot werd gered door keeper Mateusz Szymczyk. De rebound belandde via Pau Quemada bij Alvaro Iglesias, maar zijn inzet ging naast.

Kansen Spanje

Even later was Lleonart opnieuw gevaarlijk. Na een hoogstandje sprintte hij de cirkel in, maar zijn schot miste precisie. Vlak voor rust moest Szymczk in actie komen bij een Spaanse strafcorner.

Het waren de schaarse hoogtepunten in de eerste twee kwarten die niet echt konden bekoren. Het was af en toe slordig. Bij Oostenrijk ging tot twee keer toe de corner de mist in en produceerde de Spanjaarden een rollertje in plaats van een harde sleeppush.

Oostenrijk scoort

Na rust trok Spanje op naar het Oostenrijkse doel, maar het was Oostenrijk dat snel op voorsprong kwam. Florian Steyrer sprintte het halve veld over. Zijn schot werd gekeerd door keeper Quico Cortes. De bal ging hierdoor omhoog, waarna deze door de meegelopen Michael Körper in het doel werd geslagen.

Het vierde kwart was nog maar net begonnen of de Spanjaarden konden eindelijk juichen. Enrique Gonzalez tikte een bal van achteruit direct door naar Iglesias, die niet twijfelde en meteen uithaalde: 1-1. Vier minuten later nam Spanje de leiding door een benutte strafcorner van Josep Romeu.

Duur

Dat was gezien het spelbeeld een terechte stand. Spanje ondernam aanvallend veel meer dan de Oostenrijkers. Ondanks de offensieve instelling bleef een derde doelpunt uit. Dat kwam de Spanjaarden duur te staan.

Een slotoffensief van Oostenrijk met een extra veldspeler leverde in de slotminuut nog een strafcorner op. Körper stuitte in eerste instantie op keeper Cortes, maar in de rebound schoot hij wel raak.

Spanje-Oostenrijk 2-2 (0-0)

35.Michael Körper 0-1
47.Alvaro Iglesia 1-1
51.Josep Romeu 2-1 (sc)
60.Michael Körper 2-2 (sc)

Reageer

Contact Us