EK Indoor: Oranje degradeert naar Europese B-divisie (heren)

De Oranjemannen zijn hun plekje in de Europese A-divisie kwijt. De indoorselectie van bondscoach Christian Kurtz speelde afgelopen weekend een uiterst teleurstellend Europees kampioenschap. In eerste instantie liep de regerend wereldkampioen plaatsing voor de halve finales mis, maar dit was bleek slechts het begin van de koude douche. 

Drie uur na de verloren ‘kwartfinale’ tegen Tsjechië trad Nederland al aan voor het duel in degradatiepoule C tegen Polen. Oranje kwam twee keer op voorsprong, door doelpunten van Thijs van Dam en Floris Wortelboer, maar Polen kwam beide keren langszij. Zondag verloor Nederland het tweede duel van Zwitserland. Voor het derde duel tegen Zweden werd de eerdere uitslag uit Poule B meegenomen, Oranje won die confrontatie met 6-2. Daarna mocht de selectie nog even hopen op een stunt, maar Zweden kon geen potten breken tegen Polen. Nederland eindigt derhalve als nummer drie in Poule C en degradeert samen met Zweden naar de Europese B-divisie.

 

Comments (6)

 1. K.J. Poortvliet

  Dit is wel teleurstellend hoor!

 2. Christian Kautz

  Ook wel een beetje teleurstellend dat de naam van de bondscoach keer op keer verkeert wordt geschreven. het is Christian Kurtz!

 3. Christian Kautz

  verkeert had ook wel meet een d gemogen 😉

 4. De beleving voor het zaalhockey is helaas minimaal. Je ziet het op deze site ook terug aan het aantal posts op zaalhockeyartikelen.
  Zo is het helaas ook bij de hockeybestuurders bij club en bond.
  Jammer!

 5. Kijk naar het zaalhockey Hoofdklasse in Nederland. Aantal toeschouwers: “1” handvol en sommige teams bestaan uit 3/4 spelers uit Heren 1 en 5/6 spelers uit Jongens A 1 ! Het “leeft” totaal niet in Nederland, uitzondering(en) daargelaten! Teams uit Midden Nederland moeten naar Helmond, Nijmegen & Arnhem om tegen elkaar te spelen. Voor meer toeschouwers verplaats de wedstrijden eens bijvoorbeeld naar Kampong, Naarden of Almere. Misschien helpt dat? Spijtig van de degradatie!

 6. Gewoon weer naar een thuis- en een uitwedstrijd. Alles op 1 locatie is het niet, dan krijg je dat teams zo moeten reizen.

Reageer