EK Londen: Oranje maakt Russische ellende compleet

Als 8-0 verlies de beste wedstrijd is die je speelde op een Europees kampioenschap, kan gesteld worden dat het niveau iets te hoog gegrepen was. De Russen kregen in vijf dagen en drie duels liefst 27 doelpunten tegen. Oranje was dinsdagavond verantwoordelijk voor de kleinste nederlaag van de oost-Europeanen dit toernooi.

WK heren Nederland Oranje Korea RU Hertzberger
Jeroen Hertzberger maakte een hattrick tegen Rusland

De nummer negentien van de wereld, Europees gezien nummer negen, had in de hele wedstrijd geen schijn van kans tegen Oranje en kregen al na luttele seconden de eerste strafcorner tegen. Met kanon Mink van der Weerden binnen de lijnen was de achterstand reeds binnen de minuut een feit. Oranje bouwde verder aan de monsterzege via Robbert Kemperman, Jeroen Hertzberger en een strafbal van Van der Weerden.

Alleen in het derde kwart haperde de machine van Max Caldas. Het spel ging wat op en neer en de focus leek weg bij Nederland. Het afsluitende kwart werd vervolgens gebruikt om orde op zaken te stellen. De vier doelpunten in Q4 brachten het moyenne van Oranje weer netjes op twee goals per vijftien minuten. Hertzberger scoorde nog twee maal en ook Constantijn Jonker en Billy Bakker verschalkten Marat Gafarov.

Nederland speelt donderdag de halve finale tegen Ierland. De andere halve finale gaat tussen Duitsland en Engeland.

Reageer

Contact Us