EK: Nederland gaat voor goud

De doelstelling van de Oranjedames en –heren op het EK werd tijdens de persconferentie in het vernieuwde Wagener Stadion door beide bondscoaches niet onder stoelen of banken gestoken: de Europese titel.

“Het is vanzelfsprekend dat ieder team dat deelneemt wil winnen”, zegt Alyson Annan. “Daar behoren wij ook toe. Wij hebben onze doelstelling uitgesproken: wij willen goud winnen.” Ook Max Caldas liet zich ook in dergelijke bewoordingen uit. “Wij zijn topsporters. Wij spelen om te winnen.”

Dames openen tegen Spanje

De Oranjedames beginnen vrijdag hun jacht op de Europese titel tegen Spanje en treffen in de poulefase vervolgens nog België en Tsjechië.

“We hebben onlangs in Spanje al tegen Spanje en België gespeeld”, begint aanvoerster Marloes Keetels. Beide ploegen werden tijdens het vierlandentoernooi in Terrassa verslagen. “Van Tsjechië weten we nog niet zoveel. We zullen hen tijdens het toernooi bekijken. De ploeg is voor ons ook een verrassing. We hebben ontzettend veel zin om te spelen en zouden het liefst vandaag al beginnen.”

Ook heren tegen Spanje

Ook de Oranjeheren beginnen met een duel tegen Spanje. Daarna speelt de titelverdediger nog tegen België en Oostenrijk. ‘Spanje is een frisse, jonge ploeg met talentvolle spelers”, zegt Seve van Ass, die tijdens het EK aanvoerder is. “Het is een mooie opening, maar een pittig potje.”

“De laatste keer dat we tegen België speelden was in Zuid-Afrika. Maar dat was meer een trainingsstage. Het is een sterke ploeg die op twee, drie plaatsen is gewijzigd met de Olympische Spelen. Oostenrijk is een beetje nieuw voor ons. In 2015 hebben we voor het laatst tegen ze gespeeld. Met ons spel moeten ze te pakken zijn. Het is een stevige poule”, zegt Van Ass.

Reageer

Contact Us