EK onder 21 (H): Jong Oranje ten koste van Duitsland naar finale

De heren van Jong Oranje hebben de finale van het EK onder 21 jaar in Valencia bereikt. De ploeg van bondscoach Alexander Cox versloeg zaterdag Duitsland in de halve eindstrijd met 2-1.

Jong Oranje had in het eerste kwart goede kansen om op voorsprong te komen. Thijs van Dam zag zijn inzet naast het Duitse doel verdwijnen. De strafcorner van Terrance Pieters werd gered door keeper Alexander Stadler en Teun Beins’ corner miste precisie en belandde naast het doel. Noud Schoenaker zette Oranje in de 23ste minuut verdiend op voorsprong.

Duitsland gelijk

In de tweede helft kwam Duitsland op gelijke hoogte. Linus Michler rondde een aanval af die hij zelf had opgezet. De gelijke stand bleef niet heel lang op het bord staan, want het was Boris Burkhardt die, op zijn verjaardag, Jong Oranje naar de finale schoot.

“We hebben de gehele wedstrijd als een team gespeeld en veel kansen gehad. Het was een zeer goede wedstrijd van ons. Het was mooi om te scoren op mijn verjaardag. Een perfecte dag”, zo liet Burkhardt na afloop weten.

Duitsland-Nederland 1-2

23.Noud Schoenaker 0-1
35.Linus Michler 1-1
43.Boris Burkhardt 1-2

Zaterdag 2 september
Poule C
Portugal-Oostenrijk 0-13
Engeland-Ierland 7-1
Halve finales:
Duitsland-Nederland 1-2
Spanje-België 0-1

Programma zondag 3 september
Strijd om derde en vierde plaats
11.30 uur: Duitsland-Spanje
Finale
17.30 uur: Nederland-België

Programma Poule C zondag 3 september
09.15 uur: Engeland-Oostenrijk
10.30 uur: Ierland-Portugal

Stand Poule C
1.England 6 ptn (+14)
2.Austria 4 ptn (+13)
3.Ireland 1 ptn (-6)
4.Portugal 0 ptn (-21)

Alle duels zijn te volgen via de livestream op www.eurohockeytv.org

Comments (1)

  1. Ook al tegen Belgie. Ik vind die groei van de Belgen over de afgelopen 10 jaar indrukwekkend. Hoop dat Nederland inziet dat we niet zomaar even meer kunnen rekenen op een medaille en dat er gewoon weer gevochten moet worden voor iedere meter. Jacques Brinkman was een kwal van een vent maar stond wel altijd vooraan als harde werker. Hoop dat junior op dezelfde manier gaat spelen.

Reageer

Contact Us