ERGO Masters: Oranjeheren onderuit tegen Groot-Brittannië

Op de tweede dag van ERGO Masters in Düsseldorf hebben de Oranjeheren een nederlaag geleden. Zaterdag bleek Groot-Brittannië met 3-0 te sterk voor de ploeg van bondscoach Max Caldas.

De Britten kwamen na twaalf minuten op voorsprong. Een counter opgezet door Alastair Brogdon werd doeltreffend afgerond door Sam Ward. De Brit was na rust ook verantwoordelijk voor de 2-0.

Extra veldspeler

Dat was het signaal voor Caldas om doelman Jaap Stockmann in te wisselen voor een extra veldspeler. De bedoeling van Oranje was om zo meer druk te zetten op de Britten, maar dit plan viel in duigen toen Henry Weir niet veel later de bal in het lege Nederlandse doel tikte.

Stockmann keerde vervolgens terug onder de lat, maar ondanks enkele kansen voor de Britten bleef de score 3-0.

Groot-Brittannië-Nederland 3-0
1-0 Sam Ward
2-0 Sam Ward
3-0 Henry Weir

België-Duitsland 2-3
Na het verlies tegen Nederland (2-3) verloren de Belgen zaterdag met dezelfde cijfers van olympisch kampioen Duitsland. België kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar het waren de Duitsers die met de overwinning aan de haal gingen.

Cedric Charlier opende vlak voor het verstrijken van de tijd in het eerste kwart de score. Moritz Fürste maakte uit een strafcorner gelijk. Doelman Vincent Vanasch kreeg nog wel zijn stick tegen de bal, maar het was niet voldoende om de gelijkmaker te voorkomen.

Achterstand omgebogen

Na rust zette Florent van Aubel de Belgen opnieuw op voorsprong na een pass van Arthur van Doren. En weer was het Fürste uit een corner die Duitsland naast België zette: 2-2. Timur Oruz besliste vervolgens het duel in Duits voordeel door de winnende treffer langs Vanasch te schieten.

1-0 Cedric Charlier
1-1 Moritz Fürste (sc)
2-1 Florent van Aubel
2-2 Moritz Fürste (sc)
2-3 Timur Oruz

Comments (4)

  1. Wat is dit? 3-0 verliezen van Engeland? Van der Horst zei dat ze de puf niet hadden en dat de Engelsen te hard voor ze gingen. Waar ben je dan mee bezig?

  2. Vlugge Japie

    Vond het spel van NL er echt inspiratieloos uitzien. Met name Verga viel mij ontzettend tegen. Dom balverlies, acties op verkeerde momenten en verdedigend slecht. Die man zit al jaren in het Nederlands elftal en ik vind absoluut niet dat hij nog beter wordt, integendeel zelfs. Als je zo kort voor Rio niet 100% inzet kan opbrengen dan vind ik dat erg zorgwekkend. Hoop dat het enkel een mindere dag was en dat de heren morgen uit een ander vaatje kunnen tappen.

  3. realiteit

    Hopelijk hebben ze gewoon heel hard getraind en is het verlies daaraan te schrijven. Sja en Verga maakt nu eenmaal te vaak verkeerde keuzes.

  4. Topcoach!

    Na 12 minuten sta je dus 2-0 achter en haal je je keeper eruit…en wordt het 3-0. En na die 3-0 zet hem gelijk weer terug….Mislukt experimentje 🙂

Reageer

Contact Us