ERGO Masters: Oranjeheren te sterk voor België

De Oranjeheren zijn de ERGO Masters goed begonnen. In het Duitse Düsseldorf versloeg de ploeg van bondscoach Max Caldas donderdag België met 3-2. De winnende treffer kwam van de stick van Mink van der Weerden, die vandaag zijn 100ste interland speelde.

Na een doelpuntloze eerste helft kwam Oranje vlak voor het einde van het derde kwart op voorsprong. Mirco Pruyser schoot uit de draai de 1-0 binnen. Die score stond niet lang op het bord, want België kwam binnen de minuut op gelijke hoogte. Na een corner voor de Belgen belandde de bal voor de stick van Cedric Charlier die doelman Jaap Stockmann kansloos liet.

Oranje naar de winst

Bob de Voogde zette vervolgens in het vierde kwart Oranje andermaal op voorsprong, maar opnieuw kwam België op gelijke hoogte. Dit keer zette Tom Boon zijn handtekening onder de treffer. Vlak voor tijd kreeg Nederland een strafcorner, die door Van der Weerden werd verzilverd: 3-2.

Nederland-België 3-2
1-0 Mirco Pruyser
1-1 Cedric Charlier
2-1 Bob de Voogd
2-2 Tom Boon
3-2 Mink van der Weerden (sc)

Groot-Brittannië-Duitsland 1-1
Duitsland kwam vlak na het begin van het tweede kwart op voorsprong. Een voorzet vanaf links van Christopher Rühr werd door Christopher Wesley over de lijn getikt. De Britten dachten aan gevaarlijk spel, maar het doelpunt telde. Lang konden de Duitsers niet genieten van de voorsprong, want drie minuten later was het gelijk.

De Duitse doelman Nico Jacobi bracht redding op een schot van Harry Martin. Echter de verdediging kon de bal niet weg krijgen. David Condon profiteerde en schoot vanaf tien meter de bal in het doel: 1-1.

De Duitsers probeerden nog voor de overwinning te gaan, maar kwamen niet door de hechte Britse defensie. Hierdoor moesten de teams genoegen nemen met een remise.

0-1 Christopher Wesley
1-1 David Condon

Reageer

Contact Us